Ελλάδα

Τέλος στην περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη – Πέταξαν για Αθήνα μετά από 21 ώρες

Αίσιο τέλος, μετά από 21 ώρες, είχε η περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη καθώς οι ταξιδιώτες μπήκαν περί τις 15:30 στο αεροπλάνο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα από την Ουγγαρία.

Ο λόγος για την πτήση, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 18:25, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν αποτρεπτικές και έτσι όσοι περίμεναν να επιστρέψουν στην Ελλάδα έμειναν δίχως καμία ενημέρωση για πάνω από 21 ώρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βουδαπέστης Ferenc Liszt. Πλέον, άπαντες έχουν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο τους και περιμένουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, μιας και οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μάλιστα, όταν τους ανακοινώθηκε πως μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο μετά από σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα ταλαιπωρίας, οι 100 Έλληνας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νωρίς το πρωί σήμερα εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία βρέθηκε στο αεροδρόμιο δίπλα στους Έλληνες, ωστόσο τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν και να τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως τους μεταφέρθηκε, η πτήση είναι ιδιωτικής εταιρείας.

https://youtu.be/S-zA7z8aIz8

Επιβάτης που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την τύχη της πτήσης τους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «μας έχουν αφήσει νηστικούς».

«Ήμασταν παρατημένοι»

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ήμασταν παρατημένοι. Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δεν μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ», ανέφερε ένας νεαρός που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι. Όλες οι πτήσεις, ακόμη και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ. Μας είπαν ότι πιθανώς να φύγουμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, αλλά αυτό μας είπαν και στη 01:00 τα ξημερώματα και στις 03:00», είπαν στην τηλεόραση του Alpha δύο κοπέλες που περιμένουν να αναχωρήσουν.

«Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις-πέντε ώρες. Μιλήσαμε με το προξενείο και περιμένουμε τον πρέσβη μαζί με ένα κλιμάκιο να έλθουν εδώ, ώστε να κοιτάξουν αν μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση», συνέχισε.

Από την πλευρά της μια άλλη Ελληνίδα επιβάτης λέει στο protothema.gr:

«Είμαστε ακόμα στο αεροδρόμιο  και δεν ξέρουμε ποτε θα φύγουμε. Μας λένε  για 13:40  μάλλον, αλλά κανεις δεν ξέρει. Από χθες ήταν να πετάξουμε 18:25. Μίλησα και με το προξενείο εδώ, αλλά δεν μπορούσε να μας βοηθήσει.

Από τη Ryanair δεν έχει έρθει κανένας εκπρόσωπος να μας ενημερώσει. Χθες ήρθε η αστυνομία να μας βγαλει από το gate που ήμασταν για να βάλουν άλλη πτήση και φυσικά ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Στο τέλος απλά φύγαμε και περιφερόμαστε σε όλο το αεροδρόμιο».

Πηγή:protothema

Share
Ετικέτες: Βουδαπέστη

Πρόσφατα άρθρα

Banksy: Υπό κράτηση ο άνδρας που συνελήφθη για κλοπή του νέου έργου του

Στη σύλληψη ενός άντρα που θεωρείται ύποπτος για την κλοπή του νέου έργου τέχνης του…

24 Δεκεμβρίου 2023

Η «AI-Everything» οδηγεί στην ανεργία;

  Του Γ. Καπουρνιώτη «ΑΙ Everything» - Τεχνητή Νοημοσύνη στα Πάντα. Αυτός ήταν ο τίτλος…

24 Δεκεμβρίου 2023

Υπαίτιος θανατηφόρου τροχαίου διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στα Χανιά

Μεγάλα χρηματικά ποσά ήταν κέρδη ενός 46χρονου Έλληνα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης…

24 Δεκεμβρίου 2023

Το παιχνίδι ως δώρο Χριστουγέννων στα φτωχά και πλούσια παιδιά

  Του Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγου Κέντρου Κοινότητας ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου Αν μείνουμε στην επιφάνεια, τα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα – Επιμένει η πλευρά της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε το χάσκι: Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη στον Όλιβερ

Ο σύζυγος της κτηνιάτρου Ιτέας Κλεονίκης Τόλα, Νίκος Γιαννέτσος, κρατάει επί σειρά ετών το ιατρείο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Προσφορά τροφίμων σε ιδρύματα από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Βόλου

Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ρουμελιωτών Βόλου παρέδωσαν τρόφιμα που συλλεγησαν στην εκδήλωση του, στο…

24 Δεκεμβρίου 2023