Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις για «Το πέρασμα» στη «Θεατρίνη»

 

Το «Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη» συνεχίζει τις παραγωγές ενηλίκων, αυτή τη φορά με «το πέρασμα», θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Νίκου Παπαδόπουλου από τις εκδόσεις Ήβη (2022), σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου και αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 21.30, στην Πλάτωνος 20.
Ο εσωτερικός διάλογος του ανθρώπου με την υποσυνείδητη ηχώ του εαυτού του. Η απεγνωσμένη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, ανάμεσα στο τυχαίο και το μοιραίο. Η αιωνιότητα της στιγμής, η αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου, τα θραύσματα της μνήμης, η ανωθρώσκουσα ατέλεια, η πανοραμική θέα μιας ζώσας διαδρομής τη στιγμή που κόβεται το νήμα της γραμμής τερματισμού.
Σκόρπιες ψηφίδες από τα 34 διηγήματα που φύονται στο βιβλίο «το πέρασμα» του Νίκου Παπαδόπουλου (εκδόσεις Ήβη, 2022) ψηφοθετημένες σ’ ένα θεατρικό έργο, στο οποίο δραματοποιούνται οι ανομολόγητοι λογισμοί του ανθρώπου, ανακλώνται οι συμβολισμοί της ίδιας της ζωής και αποκαλύπτεται η ευρυγώνια ολότητα μιας οπτικής, μεμονωμένα καρέ της οποίας όλοι – λίγο έως πολύ – έχουμε κρυφοκοιτάξει μέσα από τις γρίλιες της σκέψης μας, καθώς βαδίζουμε στο ένα και μοναδικό πέρασμα που κάποιοι βάφτισαν ζωή.
Μια διαφορετική, ανατρεπτική θεατρική παράσταση, μια ηθογραφία του υποσυνείδητου, μια καταδικαστική αθώωση του ανθρώπου, μια λυτρωτική αυτοκριτική μα διόλου υποκριτική απολογία, που πιότερο θέτει το ερώτημα παρά κηρύττει την απάντηση και στην οποία δεν συμπάσχει ο θεατής με τον ηθοποιό, αλλά το αντίστροφο.
Συντελεστές παράστασης: Θεατρική διασκευή: Νίκος Παπαδόπουλος. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Mάρθα Μαρκάδα, Αλέξανδρος Κατσιμίχας, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Εύα Βούλγαρη. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: Άλκης Μαρούγκας. Ήχος – φώτα: Γιώργος Σαχαρίδης, VFX Πασχάλης Μαντής. Σκηνοθεσία: O συγγραφέας του βιβλίου.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Εισιτήρια υπάρχουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη. Τηλ. επικοινωνίας: 6906842332.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές του Βόλου και του Αλμυρού

Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ…

8 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Σκιάθου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη διεθνή ταξιδιωτική έκθεση ΙΤΒ Berlin

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη διεθνή ταξιδιωτική έκθεση παγκοσμίως την…

8 Μαρτίου 2024

«Ανάσα» από το έθιμο του ψησίματος στα σχολεία

Την παράδοση της Τσικνοπέμπτης με ψήσιμο κρεατικών, μουσική και χορό επέλεξαν και φέτος να τηρήσουν…

8 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Καραγεωργίου για την Ημέρα της Γυναίκας

  Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.…

8 Μαρτίου 2024

Καθαρισμός ορεινού υδραύλακα στον Αγ. Γεώργιο και στους Μπαξέδες – Κάλεσμα για νέο καθαρισμό

Κάτοικοι και καλλιεργητές, προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε καθαρισμό του ορεινού υδραύλακα μέσα στη ρεματιά…

8 Μαρτίου 2024

Η Ελ. Γεωργούση στη “Θ” «Ήθελα από μικρή ηλικία την αγροτιά, δεν θα μπορούσα να κάνω άλλη δουλειά»

  Η κ. Ελένη Γεωργούση, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς μας μιλά για τις δυσκολίες…

8 Μαρτίου 2024