Πολιτισμός

Ταξίδι στην ανατολή των ήχων με τον Ziad Rajab στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Ο συριακής καταγωγής Ζιάντ, ένας από τους γοητευτικότερους ουτίστες και σύγχρονους βάρδους της χώρας μας, θα παίξει για μία μόνο βραδιά στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στο Κτίριο Παλαιού Στρατώνα, στις 21.00.
Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε διαχρονικές μελωδίες και τραγούδια της Ανατολής, διαποτισμένα από το προσωπικό χρώμα της φωνής και της μαεστρίας του Ζιάντ. Μία βραδιά που θα κάνει ακόμη πιο μαγικές τις γιορτινές μας μέρες.
O Ziad Rajab μεγάλωσε στο Χαλέπι της Συρίας σε ένα ιδιαίτερα μουσικό οικογενειακό περιβάλλον, από όπου πήρε και τα πρώτα του ερεθίσματα στο ούτι. Η πόλη αυτή υπήρξε άλλοτε φημισμένο σταυροδρόμι, όπου μουσικοί από όλο τον αραβικό κόσμο συνέρρεαν. Εκεί ο Ziad ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική.

Από το 1983 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ουτίστας συμμετέχοντας στο συγκρότημα του Συλλόγου Καλών Τεχνών του Χαλεπίου «Sabab al arube», ενώ από το 1988 ξεκινά να ζει μόνιμα στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται μουσικά και καλλιτεχνικά δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του μουσικού χώρου, μεταξύ των οποίων οι Ross Daly, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Βασίλης Σούκας, Haig Yazjian, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Εστουδιαντίνα.
Τη μουσική βραδιά διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου με την υποστήριξη του Μουσικού Χωριού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το