Τοπικά

«Tαξίδι» στα αστέρια από το 2ο ΓΕΛ Βόλου

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου οι οποίοι συμμετείχαν σε αστροπαρατήρηση. Τα τηλεσκόπια τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου και από τις 9 το βράδυ οι μαθητές μπορούσαν να δουν πολύ καθαρά το φεγγάρι και να απολαύσουν τη μαγεία του διαστήματος.
Στη συνέχεια συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου όπου μίλησαν μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, ενώ ακολούθησε διαγωνισμός ζωγραφικής με τη συμμετοχή των μαθητών.
Οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν το δίσκο στο φεγγάρι. Το διαγωνισμό κέρδισε η μαθήτρια Ελεάνα Γανωτοπούλου, ενώ το δώρο είναι βιβλίο από την Εταιρεία Αστρονομίας.
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου και ενεργό μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου κ. Σεραφείμ Σπανός ανέφερε πως «οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την αστροπαρατήρηση, καθώς για αρκετούς από αυτούς ήταν και η πρώτη φορά που έβλεπαν μέσα από τα τηλεσκόπια πλανήτες. Μάλιστα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως αρκετοί μαθητές τελείωσαν τα μαθήματα στο φροντιστήριο νωρίς το βράδυ και, μολονότι ήταν κουρασμένοι από όλη την ημέρα, ήρθαν στο σχολείο για να συμμετάσχουν στη δράση».
Ο διευθυντής επισήμανε πως το φως του φεγγαριού ήταν τόσο έντονο εκείνο το βράδυ που κάλυπτε όλα τα άλλα αστέρια, ενώ για την επόμενη αστροβραδιά είπε πως θα γίνει κατά την Άνοιξη για να είναι καθαροί και οι ουρανοί.
Από την πλευρά τους οι μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την αστροβραδιά.

«Νιώθεις δέος…»
Ο Παύλος Αποστόλου της Γ’ Τάξης Λυκείου δήλωσε πως «ήταν πολύ όμορφη η πρωτοβουλία του σχολείου για την αστροβραδιά. Γι’ αυτό και μόλις τελείωσα το φροντιστήριο δεν ήθελα να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μου αρέσουν τα θέματα αστρονομίας και ήρθα με χαρά να δω το διάστημα μέσα από το τηλεσκόπιο».
Από την πλευρά του ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Βόλου Νίκος Ζαχαρός επισήμανε πως «ολοκλήρωσα το σχολείο αστρονομίας Βόλου και είχα συμμετάσχει ξανά σε αστροβραδιά. Το δέος είναι το κύριο συναίσθημα που εκδηλώνεται σε κάποιον που παρακολουθεί το διάστημα μέσα από το τηλεσκόπιο, καθώς παρατηρείς το άπειρο το οποίο δεν μπορείς να το ακουμπήσεις. Μάλιστα νιώθεις ότι είσαι ένα μικρό πραγματάκι μέσα στο σύμπαν το οποίο βέβαια μπορείς να το θαυμάζεις όλο αυτό το δημιούργημα».
Ακόμη τόνισε πως «αυτή η πρωτοβουλία του σχολείου δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την αστρονομία η οποία λείπει από την εκπαίδευση».
Παίρνοντας το λόγο η μαθήτρια της Β’ Τάξης Κατερίνα Ακριβοπούλου ανέφερε πως «παρακολούθησα μαθήματα αστρονομίας για έξι μήνες και έχω κάποιες γνώσεις. Πολλές φορές κοιτάζω τον ουρανό, τα αστέρια, τους πλανήτες και προβληματίζομαι. Με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τι υπάρχει εκεί έξω διαβάζοντας κυρίως βιβλία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λιμεναρχείο Βόλου: Θυελλώδεις άνεμοι

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Αρ: 430/08-12-2023 13:00 Αναγγελία θυελλωδών…

8 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση για τον Τύπο στην Λαμία

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον Τύπο στην Στερεά Ελλάδα διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου…

8 Δεκεμβρίου 2023

“Συμμαχία για τον Βόλο”: “Ραντεβού για το μέλλον του τόπου μας”

Η δημοτική παράταξη "Συμμαχία για τον Βόλο" με αφορμή το αυριανό συλλαλητήριο για το LNG…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς του πολιτισμού από τον νέο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την εκδήλωση του Σαββάτου

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους φορείς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό απευθύνει η νέα…

8 Δεκεμβρίου 2023

«Ζεσταίνεται»

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου με τους καταναλωτές…

8 Δεκεμβρίου 2023

“Απόδραση” του ΣΔΥΒ σε τέσσερις περιοχές

Λίγες μέρες πριν οι δρομείς μειώσουν τις δραστηριότητές τους λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,…

8 Δεκεμβρίου 2023