Τοπικά

“Συμμαχία για τον Βόλο”: “Ραντεβού για το μέλλον του τόπου μας”

Η δημοτική παράταξη “Συμμαχία για τον Βόλο” με αφορμή το αυριανό συλλαλητήριο για το LNG αναφέρει σε ανακοίνωση:

Το Σάββατο το πρωί στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πρωτοβουλίας Πολιτών – ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ έχουμε ραντεβού με το μέλλον της πόλης μας. Εκεί θα μετρηθούν όλες οι δυνάμεις που διακηρύσσουν πως αγαπούν τον Βόλο και τον Παγασητικό ενάντια σε αυτές που βαφτίζουν αναπτυξιακό σχέδιο την εγκατάσταση σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG εντός του Παγασητικού κόλπου, δηλαδή υπογράφουν την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του.

Έχουμε έγκαιρα ως παράταξη καταστήσει σαφές σε ειδική εκδήλωση πόσο εσφαλμένη είναι αυτή η απόφαση τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Με δική μας πρωτοβουλία αμφισβητήθηκε και η σχετική αδειοδότηση καθώς υποβάλλαμε αίτηση ανάκλησης της με αρ. 138/2022 απόφασης χορήγησης άδειας λειτουργίας ΑΣΦΑ (Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου) στην εταιρία Mediterranean Gas ΑΕ και τη λειτουργία κατασκευής σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ήδη από τον περασμένο Απρίλο.

Ο Δήμος Βόλου έχει υποχρέωση να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ταχθεί απέναντι στην επένδυση αποσύροντας οποιαδήποτε συναίνεση έχει παράσχει και η νέα Περιφερειακή Αρχή που ήδη έχει τοποθετηθεί αρνητικά ως προς την εγκατάσταση πρέπει να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι βουλευτές, οι δημοτικές παρατάξεις, οι όμοροι δήμοι, οι κοινωνικοί φορείς που ήδη έχουν τοποθετηθεί αρνητικά πρέπει να συμπαραταχθούμε στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η «επένδυση» δεν θα περάσει. Επιτέλους η πόλη μας να ΕΝΩΘΕΙ για το μέλλον της.

Για εμάς το μέλλον του Βόλου περνά από πράσινες επενδύσεις που θα αποσκοπήσουν σε αναβάθμιση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σε καινοτόμες πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση του Παγασητικού κόλπου, σε συνεργατικές και πρωτοπόρες μεθόδους διαχείρισης των υδάτων, σε δράσεις για την δραστική αύξηση του πρασίνου στην πόλη. Όποιος και όποια έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια τις δυσμενείς εμπειρίες της αλόγιστης και χωρίς όρους ανάπτυξης και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και επιμένει στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος εγκληματεί και μάλιστα με δόλο κατά της ποιότητας ζωής και των επόμενων γενιών.

Δε θα περάσει!
Όλοι και όλες το Σάββατο στις 12.30 στο Ηρώο!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζαλίστηκε παραστάτης φαντάρος στην παρέλαση Βόλου – photos

Αναστάτωση πριν από λίγη ώρα στην παρέλαση του Βόλου όταν ο δεύτερος παραστάτης φαντάρος ζαλίστηκε…

25 Μαρτίου 2024

Πούμα σκότωσε 21χρονο και τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο αδερφό του

Δύο αδέρφια δέχθηκαν επίθεση το Σάββατο από ένα πούμα στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα, στη…

25 Μαρτίου 2024

Έρχεται «λίφτινγκ» στον Αναπτυξιακό Νόμο – Βασικός άξονας η πριμοδότηση πράσινων επενδύσεων

Την εισαγωγή νέων κριτηρίων για την εισαγωγή στον Αναπτυξιακό νόμο σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με…

25 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων – Ξεκίνησε η παρέλαση στον Βόλο

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου ενώ σε…

25 Μαρτίου 2024

Εξωδικαστικός: Διαγραφή οφειλών μέχρι 60% και για δάνεια σε Ελβετικό φράγκο

Ρυθμίσεις με διαγραφές οφειλών που φτάνουν έως και στο 60% προσφέρει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για…

25 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Ισχυρά πολιτικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook για την πρόταση μομφής…

25 Μαρτίου 2024