Πολιτισμός

«Ταξίδι» για το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Χαριτίνης Μαλισσόβα

«Το πιο σοβαρό πρόβλημα του Αϊ-Βασίλη», το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Χαριτίνης Μαλισσόβα, σε διάρκεια δύο εβδομάδων από την ημέρα της έκδοσής του ταξίδεψε σε επτά σχολεία της πόλης μας, στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας, ενώ σε δυο από αυτά αποδόθηκε από τους μαθητές στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων τους.
Η πρώτη δράση με αφορμή το βιβλίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Τοπάλειο Δημοτικό Σχολείο Λεχωνίων, ενώ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου σε αντίστοιχη δράση φιλαναγνωσίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραμύθι και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου «Το πιο σοβαρό πρόβλημα του Αϊ-Βασίλη» βρέθηκε κοντά σε γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το παραμύθι δραματοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε’ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στις 20 Δεκεμβρίου, με την καθοδήγηση της συγγραφέως και δασκάλας της τάξης, ενώ την επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε σε χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ελένης Ντούρα και Στέλλας Βαλαμουτοπούλου. Τέλος, την περασμένη Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των εορτών, το βιβλίο έγινε αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στη συγγραφέα και τους μαθητές του 8ου και στη συνέχεια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Το παραμύθι έχει αποδοθεί και σε παρελθόντα έτη από μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, ενώ πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός σε εικονογράφηση της Σίσυς Κυλερτζή, εικονογράφου, και του προηγούμενου παιδικού βιβλίου της Χαριτίνης Μαλισσόβα, με τίτλο «Μια μέρα στον βυθό» (Αρμός, 2022).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τι συμβαίνει στη Νεραϊδοχώρα όταν, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, φτάνει η είδηση πως ο Αϊ-Βασίλης αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα; Θα καταφέρουν οι Νεράιδες της Αγάπης, της Ελπίδας, της Συμπόνιας, της Σοφίας, της Ειρήνης, της Υγείας και της Υπομονής, μαζί με τους Πρίγκιπες της Χαράς, της Αισιοδοξίας, της Αλήθειας, της Ευγένειας και του Φωτός να τον βοηθήσουν να βρουν τη λύση; Ποιο ρόλο θα παίξει το Ζωηρό Ξωτικό; Τελικά, θα πάρουν φέτος δώρα όλα τα παιδιά; Ένα παραμύθι για τις αξίες της ζωής, πόσο σημαντική είναι καθεμιά ξεχωριστά και πόσο χρήσιμο είναι να τις συνδυάζουμε για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αγωνία για βρέφος 30 ημερών – Διασωληνώθηκε σε κρίσιμη κατάσταση

Ώρες αγωνίας ζουν οι γονείς ενός βρέφους μόλις 30 ημερών το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη…

13 Μαρτίου 2024

Καλεί Αχιλλέα Μπέο και Αργύρη Λίβα ο Άρειος Πάγος

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεξάγει έρευνα για τα…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Συνελήφθη νεαρός με 1,5κ. χασίς, ζυγαριές και σιδερογροθιά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -1,5- κιλό ακατέργαστης κάνναβης, -4- ζυγαριές και σιδερογροθιά Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι…

13 Μαρτίου 2024

Η επέτειος της Μάχης της Μακρινίτσας τιμάται και πάλι από τον Δήμο Βόλου – Σε συνεργασία με τους μαθητές του 25ου Δημ.Σχολείου

    Τη θρυλική μάχη της Μακρινίτσας θα τιμήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια…

13 Μαρτίου 2024

Κοπή πίτας της ΕΟΔ Μαγνησίας – Πιστοποιήσεις σε 14 νέους διασώστες – photos

Σε ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10/03/24, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της…

13 Μαρτίου 2024

Μορφέας…

Στην αγκαλιά του Μορφέα η γάτα της φωτογραφίας, η οποία δείχνει να απολαμβάνει τον μεσημεριανό…

13 Μαρτίου 2024