Αθλητισμός

Τάσος Μαρινάγης: Σταμάτησε μία διαφαινόμενη εξαιρετική χρονιά

Η αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και φυσικά τα σωματεία έχουν πέσει σε αδράνεια. Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, με τους ανθρώπους του να βλέπουν μία σεζόν που κυλούσε ιδανικά να μένει στη μέση. Στη «Θ» μιλά σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Μαρινάγης.

Περίφημα τα πήγαιναν όλες οι ομάδες του Βόλου στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, μέχρι αυτά να διακοπούν. Η ανδρική μετέχει στην Α2 κατηγορία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του βορείου ομίλου με 18 βαθμούς. Το συγκρότημα του Δημήτρη Μπλάνα έχει μετρήσει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο μία ήττα. Όσο για τη γυναικεία, έκανε το «τρία στα τρία» στον πρώτο γύρο της Β’ Εθνικής, με τις αθλήτριες του Ζαφείρη Μαρινάγη να δείχνουν έτοιμες για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματός τους είχαν ήδη προκριθεί οι νέοι άνδρες του Βόλου, ενώ έφηβοι, μίνι παίδες, νέες γυναίκες και νεάνιδες είχαν περάσει στη β’ φάση και ανέμεναν τη συνέχεια. Μόνο η παιδική ομάδα δεν είχε ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της και είχε περιοριστεί σε παιχνίδια προετοιμασίας.

Όμως η λαίλαπα του κορωνοϊού έφερε την διακοπή των διοργανώσεων, ενώ με το κλείσιμο των κολυμβητηρίων και γενικότερα των αθλητικών χώρων έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις.

Στον Βόλο έχουν συμμορφωθεί απόλυτα με τις αποφάσεις της Πολιτείας, αφού πάνω από όλα προέχει η υγεία των ανθρώπων. Από εκεί και πέρα ελπίζουν -όπως όλοι- ότι ο ιός θα υποχωρήσει και ότι με κάποιο τρόπο θα τελειώσει η σεζόν, τουλάχιστον σε άνδρες και γυναίκες, αφού τα πρωταθλήματα των υποδομών φαίνεται πως μάλλον θα ακυρωθούν.

Για το θέμα μίλησε στη «Θ» ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Μαρινάγης: «Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει για όλους μας. Το να κλείνουν οι αθλητικοί χώροι είναι πολύ λυπηρό. Και μόνο ότι σταματούν την άθληση άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι άσχημο και αυτό μπορώ να το πω και ως γυμναστής. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ως Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις αποφάσεις της Πολιτείας, που αφορούν τη δημόσια υγεία και για το λόγο αυτό αναστείλαμε τη λειτουργία μας».

Ακολούθως, μας είπε τα εξής:

Για την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων του Βόλου: «Όλες οι ομάδες μας ήταν σε καλή κατάσταση. Το ανδρικό τμήμα διεκδικεί την 1η ή τη 2η θέση στον όμιλο με πιθανότητες ανόδου και στην Α1 κατηγορία. Οι νέοι άνδρες πέρασαν στα τελικά του πρωταθλήματός τους και το ίδιο περιμέναμε για τις γυναίκες, καθώς  και τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών. Μάλιστα είχαμε πολλές προσδοκίες για καλά αποτελέσματα και πλασαρίσματα στις τελικές φάσεις. Όμως, αυτό που έγινε σταμάτησε μία διαφαινόμενη εξαιρετική χρονιά.

Η διακοπή ήταν πολύ κακή για μας. Μάλιστα η παιδική μας ομάδα δεν πρόλαβε να παίξει επίσημο αγώνα και είναι κρίμα για τους αθλητές που έκαναν πολλή προπόνηση, ενώ συμμετείχαν σε διάφορα τουρνουά εντός και εκτός Βόλου για να είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα.

Στο Βόλο είχαμε φιλοξενήσει και τον Ποσειδώνα Αμβούργου, τον οποίο προπονεί ο Ζαφείρης Χαλάς. Είχαν έρθει για φιλικά σε άνδρες και παίδες. Προλάβαμε να δώσουμε κάποια φιλικά και μετά οι άνθρωποι έφυγαν άρον-άρον».

Για το τι πιστεύει πως θα γίνει στη συνέχεια: «Αυτή τη στιγμή θεωρώ ως πιθανότερο σενάριο το να θεωρηθούν τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα. Κυρίως αυτά των υποδομών. Αν υπάρξει χρόνος θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί η Α2 Ανδρών, έστω και με αγώνες που θα γίνουν σε Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αναδειχθούν πρωταθλητής και δευτεραθλητής, οι οποίοι θα ανέβουν στην Α1».

Για το καλό… σενάριο συνέχισης της Α2 Ανδρών: «Από τη στιγμή που μας δώσουν χρόνο για να προπονηθούμε, περίπου είκοσι ημέρες και επειδή το πρωτάθλημα θα συμπτυχθεί με αγώνες που θα γίνουν Σαββατοκύριακα, θεωρώ ότι αυτό μας ευνοεί. Εμείς έχουμε ένα νεανικό ρόστερ που στηρίζεται στην καλή φυσική του κατάσταση και θα αντέξουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αντίθετα, άλλες ομάδες όπως π.χ. η ΑΕΚ έχουν μεγάλους σε ηλικία παίκτες, που δεν ξέρω αν μπορούν να τα καταφέρουν. Οπότε σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες επιτυχίας για μας είναι αυξημένες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαμαρτυρία με χρώμα στο 27ο δημοτικό – Μαθητές ζητούν καλύτερες κτιριακές συνθήκες

  Με πανό στα κάγκελα, όπου αναγράφεται το σύνθημα «Σας παρακαλώ χτίστε το σχολείο», μαθητές…

15 Μαρτίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου άνδρας μετά από πτώση

Ένας 61χρονος διακομίσθηκεχθες το βράδυ από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού…

15 Μαρτίου 2024

Ώρα αποφάσεων για 1η ΤΑΞΑΣ

  Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την «επόμενη ημέρα» στην Αεροπορία Στρατού, με τον…

15 Μαρτίου 2024

Μελέτες για εξοπλισμό σε παιδικές χαρές ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Βόλου

Η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της…

15 Μαρτίου 2024

Βόλος:Έκκληση για μητέρα με επείγουσες ανάγκες

  Έκκληση απευθύνεται μέσω ανάρτησης στην Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου για γυναίκα, χήρα, με κοριτσάκι…

15 Μαρτίου 2024

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που…

14 Μαρτίου 2024