Τοπικά

Διαμαρτυρία με χρώμα στο 27ο δημοτικό – Μαθητές ζητούν καλύτερες κτιριακές συνθήκες

 

Με πανό στα κάγκελα, όπου αναγράφεται το σύνθημα «Σας παρακαλώ χτίστε το σχολείο», μαθητές του 27ου δημοτικού σχολείου Βόλου, 12θέσιο σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί, για την κατάσταση κτιριακά του σχολείου.
«Τα παιδιά αγανάκτησαν γιατί τόσα χρόνια τους τάζουν ένα κανονικό σχολείο και σχολείο δεν βλέπουν», αναφέρουν οι γονείς για ένα έργο, που ξεκίνησε από το 2018 με απόφαση του ΥΠΕΣ, με την ένταξη της πράξης του δήμου Βόλου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙ «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».
Το 2019, εγκρίθηκαν εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας οι οποίες μετά από πέντε παρατάσεις, ολοκληρώθηκαν και τον Οκτώβριο του 2020, εκδόθηκε απόφαση του ΥΠΕΣ για το έργο με τίτλο «Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με ποσό χρηματοδότησης 1.880.000. Το 2021, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τους όρους για τη λήψη επενδυτικού δανείου από το ΤΠΔ, συνολικού ποσού 1.880.000 ευρώ, κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ποσού 940.000 και κατά 50% από πόρους του Τ.Π.& Δανείων ποσού 940.000ευρώ. Τον Μάιο του 2021, το δημοτικό συμβούλιο, ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου αναδεικνύοντας οριστικό ανάδοχο.
Σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών, από το έτος 2021, όταν και υλοποιήθηκε η κατεδάφιση του παλαιού τμήματος του σχολείου, άρχισαν και τα προβλήματα.
Όπως τονίζουν «Είναι ένα 12θέσιο σχολείο, με 190 παιδιά που κάνουν διάλειμμα σε μία μικρή αυλή, με αίθουσες 12 τ.μ. με 30 δασκάλες του σχολείου να έχουν τα γραφεία τους μέσα στην παλιά κουζίνα, πάνω στον πάγκο, οι διάδρομοι του σχολείου που κυκλοφορούν τα παιδιά έχουν καταστεί επικίνδυνοι, αφού είναι ταυτόχρονα και αποθηκευτικοί χώροι. Τα παιδιά, δεν γνωρίζουν τι θα πει γιορτή ή άλλη δράση, καθώς δεν υπάρχει αίθουσα ή άλλος χώρος κι όλο τον χειμώνα όταν βρέχει δεν ξέρουν πο;y να σταθούν, καθώς δεν υπάρχει κλειστός χώρος ούτε για γυμναστική. Τα παιδιά αγανάκτησαν γιατί τόσα χρόνια τους τάζουν ένα κανονικό σχολείο και σχολείο δεν βλέπουν».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Νοσοκομείο Βόλου άνδρας μετά από πτώση

Ένας 61χρονος διακομίσθηκεχθες το βράδυ από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού…

15 Μαρτίου 2024

Ώρα αποφάσεων για 1η ΤΑΞΑΣ

  Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την «επόμενη ημέρα» στην Αεροπορία Στρατού, με τον…

15 Μαρτίου 2024

Μελέτες για εξοπλισμό σε παιδικές χαρές ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Βόλου

Η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της…

15 Μαρτίου 2024

Βόλος:Έκκληση για μητέρα με επείγουσες ανάγκες

  Έκκληση απευθύνεται μέσω ανάρτησης στην Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου για γυναίκα, χήρα, με κοριτσάκι…

15 Μαρτίου 2024

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που…

14 Μαρτίου 2024

«12 χρονών συναίνεσε;» Σφοδρή αντίδραση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά της προκλητικής απόφασης της εισαγγελέως για την…

14 Μαρτίου 2024