Τοπικά

Τα πλοκάμια της υπόθεσης με τα 100 κιλά χασίς που αποκάλυψε η ΟΠΚΕ Βόλου

Ένας ανύπαρκτος Ιταλός και ένας Έλληνας, που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος», είναι οι δύο πτυχές της υπόθεσης σύλληψης δύο μεταφορέων μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (χασίς), από την ΟΠΚΕ Βόλου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ο 32χρονος και ο 38χρονος Έλληνες, κάτοικοι Π. Φαλήρου και Ν. Χαλκηδόνας Αττικής, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, να μεταφέρουν καλά κρυμμένα σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο περίπου 100 κιλά ινδικής κάνναβης, φέρεται να είναι ένας από τους βραχίονες της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τη “Θεσσαλία”. Χθες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και θα απολογηθούν σήμερα. Στο μεταξύ κρατούνται. Κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, δίωξη που αντιστοιχεί, εφόσον καταδικαστούν, με ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας Έλληνας φέρεται να έδωσε το ΙΧ φορτηγό στον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν οι συλληφθέντες, να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, να δουν την άρρωστη μητέρα του ενός. Ο εν λόγω Έλληνας, που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, εμφανίζεται με πολλά και διαφορετικά ονόματα, ενώ φέρεται να είναι εμπλεκόμενος και σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να είναι εκμισθωτής σπιτιού, στο οποίο διαμένει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στην Αθήνα.
Ο «εγκέφαλος» φέρεται να οδήγησε τους δύο συλληφθέντες σε ένα πάρκιν, νύχτα, να τους έδωσε το ΙΧ φορτηγό, να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα και φέρεται να τηλεφωνούσε μέσω κινητού καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και μέχρι τη σύλληψή τους, με τον έναν εκ των δύο συλληφθέντων, αυτόν στον οποίο εκμισθώνει το σπίτι.
Εναντίον του Έλληνα «εγκεφάλου» εκδόθηκε από τον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ένταλμα σύλληψης.
Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη του ΙΧ φορτηγού, φερόμενο Ιταλό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, δεν υφίσταται η επιχείρηση, στην οποία φέρεται να εργάζεται, ούτε η οικία στην οποία φέρεται να διαμένει. Πρόκειται δηλαδή για πρόσωπο φάντασμα. Πάντως στο όχημα βρέθηκε και υπεύθυνη δήλωση του «Ιταλού» στα ελληνικά…
Και εναντίον αυτού του προσώπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Στα σπίτια των δύο συλληφθέντων διενεργήθηκε από την Ασφάλεια έρευνα, χωρίς ωστόσο να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους.
Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ενώ αναμένεται να προφυλακιστούν.
Όπως είναι γνωστό, οι δύο συνελήφθησαν ξημερώματα Σαββάτου στο 292ο χιλιόμετρο της Π.Α.Θ.Ε., στα όρια της Μαγνησίας, από άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Σε έλεγχο που διενήργησαν στο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν με ελληνικές πινακίδες, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εντόπισαν και κατάσχεσαν ποσότητα 100 κιλών περίπου ακατέργαστης κάνναβης, η αξία της οποίας υπολογίζεται από αστυνομικές πηγές στις 180.000 ευρώ περίπου στις πιάτσες των ναρκομανών. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 1.170 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε έλεγχο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον ουρανό και το πάτωμα του οχήματος, 87 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 99,5 κιλών. Η παρατηρητικότητα των ανδρών της ΟΠΚΕ ήταν η αφορμή για να πιαστούν στα πράσα οι δύο άνδρες. Αρχικά στον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάτι. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ομάδας παρατήρησε ότι το πάχος του ουρανού ήταν μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Στο νέο έλεγχο που ακολούθησε, αφαιρέθηκε η μοκέτα από το πορτ μπαγκάζ και βρέθηκε ένα στρώμα από φύλλα μόλυβδου κάτω από τη μοκέτα, το οποίο αφαιρέθηκε, όπως αφαιρέθηκε και το κομμάτι ξύλου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να βρουν τα πακέτα με την ακατέργαστη κάνναβη. Κάτι που έγινε και στον ουρανό του ΙΧΦ οχήματος, στον οποίο κρύβονταν και εκεί πακέτα με χασίς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οικογενειακός φίλος της 17χρονης: Δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία, ίσως κρύβονται κι άλλα πράγματα

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία στον Μοχό της Κρήτης μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας…

26 Μαΐου 2024

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024