Κόσμος

Τα κρουαζιερόπλοια του κορωνοϊού: 9.000 άνθρωποι σε καραντίνα εν πλω

Οργή, φόβος. Αυτά είναι δύο από τα συναισθήματα που έχουν κυριεύσει χιλιάδες επιβάτες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού. Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Diamond Princess που βρίσκεται στην Ιαπωνία, το World Dream στο Χονγκ Χονγκ και το Westerdam που πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Στο μεταξύ, ιαπωνικά ΜΜΕ που επικαλούνται ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού πάνω σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 15 ημέρες στα ανοικτά της Ιαπωνίας αυξήθηκε σήμερα σε 61. Από την πλευρά τους οι γιατροί έχουν υποβάλει σε εξετάσεις 273 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Γιοκοχάμα.

Σημειώνεται πως η απόφαση για την απομόνωση των επιβατών οφείλεται στο γεγονός ότι ένας εκ των επιβατών ηλικίας 80 ετών αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιανουάριο μολύνθηκε από τον 2019-nCoV. Την ίδια ώρα στο Χονγκ Κονγκ, οι 3.600 επιβάτες του World Dream βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες σε καραντίνα. Και αυτό γιατί κάποιοι προηγούμενοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Τρία από τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο και λαμβάνουν νοσοκομειακή θεραπεία. Όλοι οι επιβάτες αναμένεται να παραμείνουν στο πλοίο «μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Μάλιστα το World Dream πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ πέρασε από πολλά λιμάνια της Κίνας και του Βιετνάμ. Άγνωστο παραμένει πότε θα αποπλεύσει.

Η ίδια κατάσταση με το World Dream επικρατεί και στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam, το οποίο έφυγε από τη Σιγκαπούρη και βρίσκεται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα στην προσπάθειά του να βρει λιμάνι για να δέσει. Το πλοίο έφυγε την 1η Φεβρουαρίου από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τις Φιλιππίνες. Όμως οι Αρχές των Φιλιππίνων απαγόρευσαν στο πλοίο να προσεγγίσει σε κάποιο λιμάνι της χώρας.

Μάλιστα από χθες Πέμπτη οι Αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν πλέον τον ελλιμενισμό πλοίων στα λιμάνια εξαιτίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Westerdam να αναγκαστεί να αποπλεύσει. Φεύγοντας από το λιμάνι της Kaohsiung, το πλοίο κατευθύνθηκε προς την Ταϊπέι. Όμως και εκεί απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός του. Εκτιμάται ότι σε αυτό το κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν περισσότερα από 1.500 άτομα.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024