Αθλητισμός

Συσπείρωση των φίλων του Πυράσου Ν. Αγχιάλου προτείνει ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Μ. Πετρίδης

Δύσκολες στιγμές περνά ο Πύρασος, που από τις αρχές του μήνα είναι «ακέφαλος» διοικητικά και κινδυνεύει να οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο. Με παρέμβασή του ο παλαίμαχος άσος των «κυανολεύκων» Μάκης Πετρίδης προτείνει να συσπειρωθούν όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα, ώστε αυτή να συνεχίσει να δίνει το αγωνιστικό «παρών».
Μετά από δύο ανεπιτυχείς εκλογικές συνελεύσεις, όπου δεν εμφανίστηκαν υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. του Πυράσου υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία, αφού η εφορευτική επιτροπή -που αποτελείται από τους Σπύρο Αγγελόπουλο και Δημήτρη Σκαρλάτο- όρισε και τρίτη συνέλευση για την ερχόμενη Τετάρτη. Αν και τότε δεν προκύψει νέα διοίκηση τότε ο σύλλογος θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο.

Ο Πύρασος συνεχίζει να εκπέμπει σήμα κινδύνου και αυτό δεν άφησε ασυγκίνητο έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Ο λόγος για τον Μάκη Πετρίδη, που έκανε τη δική του πρόταση για τη σωτηρία του συλλόγου.
Ο Μάκης Πετρίδης, όπως σκόραρε με μεγάλη ευχέρεια πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, επιχειρεί να πετύχει ακόμη ένα …γκολ, που ίσως αποδειχθεί πιο σημαντικό, αν καταφέρει να αφυπνίσει την κοινωνία της Νέας Αγχιάλου και συμβάλει στο να βρεθεί λύση στο τωρινό διοικητικό αδιέξοδο.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
«Λοιπόν, είμαι αρκετά μακριά και τρελαίνομαι με όλα αυτά που γίνονται και διαβάζω… Για εμένα τα πράγματα είναι απλά. Μια ομάδα έχει το χωριό για εμένα προσωπικά και η ιστορία της με ανατριχιάζει. Από τον αείμνηστο ιδρυτή της και το λάβαρο που ακούει στο όνομα Μαλτέζος μέχρι κάθε στιγμή, όμορφη κι άσχημη που έχει η ιστορίας της. Όσοι πήραμε από αυτή την δόση τιμής και ευχαρίστησης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε… Αφού δεν βρίσκεται «κεφαλή» -σεβαστό για τον οποιοδήποτε λόγο- μπορούμε όλοι μαζί να το κάνουμε…
Καλώ την εφορευτική επιτροπή να ποστάρει τον λογαριασμό της ομάδος, αφού οικονομικό είναι το πρόβλημα και λύνεται όταν υπάρχει βούληση. Το budget της ομάδος, για να λειτουργήσει ερασιτεχνικά, χωρίς να έχω εμπειρία και τεκμηριωμένη άποψη, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Ποσό που κατά την γνώμη μου αρκεί για προπονητή (αν και νομίζω πως θα βρεθεί κάποιος άξιος της περιοχής που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα και χωρίς χρήματα), μετακινήσεις της ομάδος,
τους καφέδες της, τα τραπέζια συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών, ρούχα και παπούτσια των αθλητών.
Είναι η ιστορία μας και είναι για τα παιδιά μας, μα πάνω από όλα είναι για εμάς τους ίδιους. Είμαι βέβαιος πως θα βρεθούνε 200 άτομα να καταθέσουν από 100 ευρώ. Αν όχι τότε λυπάμαι πραγματικά για όλους μας.
Κάπου διάβασα για κίνητρο να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Ορίστε ένα κίνητρο, αφού δεν μας αρκεί η απόλαυση να βλέπουμε τον Πύρασο ενεργό μέσα στο γήπεδο, να πηγαίνουμε λοιπόν να πληρώνουμε εισιτήριο για να έχουν κι ένα χαρτζιλίκι οι ποδοσφαιριστές για τον χρόνο τους και τις θυσίες τους Όλα μπορούν να γίνουν.
Όσοι καταθέσουν χρήματα θα έχουν υποχρέωση ψήφου. Με την ψήφο θα οριστεί το συμβούλιο και με κλήρωση ή συνεννόηση θα καθοριστεί η ιεραρχία. Μη σκεφτείς ότι με τα λεφτά σου κάποιος θα είναι πρόεδρος γιατί πολύ απλά με αυτά τα χρήματα μπορείς να είσαι εσύ. Δεν έχει σημασία αυτή την στιγμή αυτό. Όσο για το χρηματικό ποσό ούτε να το σκεφτείς. Είμαι τόσο σίγουρος πως αν θες θα το βρεις. Κανενός δεν τρέχουν τα χρήματα αυτή την εποχή. Όλοι μας όμως μπορούμε να θυσιάσουμε ένα τέτοιο ποσό για μια τόσο μεγάλη ομάδα, την ομάδα μας».

Παρελθόν ο Κερατίδης
Παρελθόν από τον Πύρασο αποτελεί ο Χρήστος Κερατίδης. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, που ήταν και προπονητής στην ακαδημία του συλλόγου, αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σε άλλη πόλη. Ο σύλλογος της Νέας Αγχιάλου τον αποχαιρέτησε με την κάτωθι ανακοίνωση:
«Η ομάδα μας αποχαιρετάει έναν πολύτιμο συνεργάτη της και φίλο, τον Χρήστο Κερατίδη ο οποίος για προσωπικούς λόγους αποχώρησε από την πόλη μας. Ο γυμναστής στο επάγγελμα, Χρήστος εκτός από ποδοσφαιριστής της ομάδος στη φετινή δύσκολη από κάθε άποψη σεζόν, υπήρξε -κυρίως- προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πυράσου τα τελευταία χρόνια.
Με το ήθος και τη δουλειά του, κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας, της διοίκησης του Πυράσου, των μικρών αθλητών, των γονιών τους, των αντιπάλων προπονητών. Άπαντες έχουν μόνο καλά λόγια να πούνε για την αγάπη με την οποία φρόντισε τα παιδιά της ακαδημίας μας όλο αυτό το διάστημα, πάντα με άψογη συμπεριφορά εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν φίλε Χρήστο, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα προσωπικά και επαγγελματικά σου σχέδια. Μια φορά Πύρασος, για πάντα Πύρασος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιπλέον παράσταση- αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

  Λόγω της αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων για την παράσταση αφιέρωμα με τίτλο «Βαγγέλης Παπαθανασίου» «Ο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα», λέει εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Χθες ξεκίνησε νέος γύρος καταθέσεων,…

10 Δεκεμβρίου 2023

Το CineDoc παρουσιάζει σε πρεμιέρα την ταινία «Το τέλειο γεύμα» – Ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή

  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέροντα παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο για την Basket League

Ενδιαφέροντα ματς διεξάγονται σήμερα για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Στο ημερολόγιο 2024 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου – Η ποίηση συναντά τη ζωγραφική

  Της Αγγελικής Θάνου Ένα μουσείο κόσμημα για το Πήλιο διανύει τις τελευταίες μέρες της…

10 Δεκεμβρίου 2023

77χρονη Ισραηλινή περιγράφει τον τρόμο που έζησε στα υπόγεια της Χαμάς: «Μου πήραν το μηχάνημα οξυγόνου»

Μια ηλικιωμένη Ισραηλινή όμηρος διηγήθηκε πώς οι τρομοκράτες της Χαμάς της αφαίρεσαν το μηχάνημα που…

10 Δεκεμβρίου 2023