Τοπικά

Σύσκεψη στον ΕΦΚΑ για το Καρτάλειο – Ζητείται η παραχώρηση οικοπέδου για ανέγερση διδακτηρίου

Τις διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΕΦΚΑ στον Δήμο Βόλου, που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο Αποστόλου, προκειμένου εκεί να αναγερθεί νέο διδακτήριο και να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο βόλου, δρομολογεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία από τον Βόλο που αποτελείται από τον διευθυντή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, τη διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου, τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Νίκο Κατσαβριά και τους διευθυντές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΚ Βόλου κ.κ. Γκίκα και Τσοκανάκη αντίστοιχα.

Το ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου διδακτηρίου για να λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα στο Καρτάλειο διδακτήριο, απασχολεί εδώ και καιρό τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως «κλείσαμε ραντεβού και θα συναντηθούμε με τον διοικητή του ΕΦΚΑ για να ζητήσουμε την παραχώρηση του οικοπέδου που ανήκει στον ΕΦΚΑ, στον Δήμο Βόλου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης ενός διδακτηρίου. Η πρότασή μας θα είναι να στεγαστεί στο νέο διδακτήριο το 5ο Γυμνάσιο, καθώς δεν είναι σωστό να βρίσκονται μαθητές Γυμνασίου κοντά σε πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και κεντρικές οδούς».

Ένταξη των Ρομά στα ΕΠΑΛ

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την ένταξη των μαθητών Ρομά και ιδίως των κοριτσιών στην επαγγελματική εκπαίδευση με στόχο την αρμονικότερη εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Η Μητρόπολη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο, προωθούν τη διαδικασία ενημέρωσης των γονέων μαθητών Ρομά για την αναγκαιότητα συνέχισης της φοίτησής τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και ειδικότερα στο ΕΠΑΛ, όπου εκπαιδευόμενοι σε μια ειδικότητα θα μπορούν να λάβουν πτυχίο και να εργαστούν.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης «στόχος είναι και η ένταξη των μαθητών αυτών στο πρόγραμμα μαθητείας, ώστε η γνώση να συνδυάζεται με την εργασία. Ακόμη μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα των κοριτσιών Ρομά που πρέπει να συνεχίζουν να φοιτούν στο σχολείο σπάζοντας προκαταλήψεις και συμπεριφορές».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρωσία: Απαγόρευσαν σε ιερέα να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου

Το Πατριαρχείο της Μόσχας απαγόρευσε στον αρχιερέα Αλεξέι Ουμίνσκι να λειτουργεί και τον απήλλαξε των…

5 Ιανουαρίου 2024

Τουρισμός για όλους 2024: Τι αλλάζει στα κριτήρια – Νέα ποσά, δικαιούχοι και διαδικασία

Έπεσαν οι υπογραφές σήμερα, Παρασκευή, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος Τουρισμός…

5 Ιανουαρίου 2024

Κορονοϊός και γρίπη ανησυχούν την Ευρώπη: Επανέρχονται οι μάσκες στην Ισπανία, υπό πίεση το ΕΣΥ της Ιταλίας

Το κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλεί ανησυχία εκτός από τη χώρα μας…

5 Ιανουαρίου 2024

Οργή στη Γαλλία για τον θάνατο 30χρονου: Δέχθηκε 10 πλήγματα με τέιζερ από αστυνομικούς

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών πέθανε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε…

5 Ιανουαρίου 2024

Τρομακτική μαρτυρία ανήλικου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε ο 14χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις συμμαθητές του έξω…

5 Ιανουαρίου 2024

Μυστήριο με την εξαφάνιση 41χρονης εγκύου – Το τελευταίο μήνυμα στον σύντροφό της

Αγωνία έχει γεμίσει τη Θεσσαλονίκη η μυστήρια εξαφάνιση της 41χρονης Γεωργίας, η οποία είναι έγκυος.…

5 Ιανουαρίου 2024