Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Αδιανόητος ο αποκλεισμός εκπροσώπων των γιατρών και εργαζομένων από το νέο Δ.Σ. του Αχιλλοπούλειου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου διαμαρτύρονται για το γεγονός του αποκλεισμού των εκπροσώπων των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική δυσανεξία στην κριτική και στην διαφορετική θέση, που την οδηγεί στο να αδιαφορεί για την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας και στην προκλητική επιλογή της κατάργησης των θεσμικών διαδικασιών που την εξασφαλίζουν.

Όπως, ειδικότερα, τονίζουν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ:
Σε ανακοίνωση της πριν λίγες ημέρες η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας καταγγέλλει την «μεροληπτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τον αποκλεισμό του εκπροσώπου των ιατρών, καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων», από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως στις 12 Μαρτίου 2020 ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας διόρισε νέο ΔΣ, χωρίς τη συμμετοχή γιατρών και άλλων εργαζομένων σε αυτό. Σημειώνουμε πως η διετής θητεία των εκπροσώπων τους στο ΔΣ λήγει στις 23/8/20, ενώ με υπουργική απόφαση από 27 Μαρτίου 2007, προβλέπεται ότι τον τελευταίο μήνα της διετούς θητείας κάθε Διοικητικού Συμβουλίου, διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την εκλογή εκπροσώπου των ιατρών και του λοιπού προσωπικού.

Θεωρούμε πως είναι προφανές πως αυτή η αδιανόητη ενέργεια του Υπουργού αποτελεί ένδειξη της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας που διαπερνά ην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν ανέχεται την ύπαρξη φωνών που αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί στην Δημόσια Υγεία. Αυτή η αντιδημοκρατική δυσανεξία στην κριτική και στην διαφορετική θέση την οδηγεί στο να αδιαφορεί για την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας και στην προκλητική επιλογή της κατάργησης των θεσμικών διαδικασιών που την εξασφαλίζουν.
Σήμερα ιδιαίτερα, που οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου δίνουν «άοπλοι» τον μεγάλο αγώνα περιφρούρησης της δημόσιας Υγείας και σωτηρίας ανθρώπινων ζωών από την πρώτη γραμμή της μάχης, δεν αρκούν τα υποκριτικά χειροκροτήματα κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων από την ασφάλεια των μπαλκονιών τους, αλλά απαιτείται η έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους στην κοινή προσπάθεια και η κατοχύρωση του θεσμικού τους ρόλου.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το