Κόσμος

Συρία: Μέσα σε δύο εβδομάδες βομβαρδίστηκαν επτά νοσοκομεία

Ένα νοσοκομείο μπήκε στο στόχαστρο αεροπορικών βομβαρδισμών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, το έβδομο που πλήττεται μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από τις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 25 Δεκεμβρίου επίθεση για την ανακατάληψη του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ. Η επαρχία αυτή ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, στην οποία κυριαρχεί το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, αεροπορικοί βομβαρδισμοί που αποδίδονται στη ρωσική αεροπορία, έπληξαν ένα νοσοκομείο στην κοινότητα Χας, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Το νοσοκομείο αυτό ήταν το τελευταίο που λειτουργούσε ακόμη στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ, πρόσθεσε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε ένα μέρος του τοίχου να έχει καταρρεύσει στην αίθουσα των ιατρικών εξετάσεων και συντρίμμια έπεσαν πάνω σε ένα κρεβάτι και σε ιατρικά μηχανήματα. Στο δωμάτιο όπου φυλάσσονται τα φάρμακα, έπεσαν τα μεταλλικά ράφια και τα αποθέματα σκορπίστηκαν στο πάτωμα.
“Μέσα σε δύο εβδομάδες επτά νοσοκομεία και κλινικές χτυπήθηκαν στην Ιντλίμπ από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του καθεστώτος ή των Ρώσων συμμάχων του” είπε ο Άμπντελ Ραχμάν. Έχει πληγεί επίσης και μια τράπεζα αίματος.
“Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και επείγει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων και νοσοκομειακών υποδομών”, τόνισε την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, την επομένη μιας παρόμοιας επίθεσης εναντίον ενός ιατρικού κέντρου στο Μισμισάν.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος: Συγκεντρώσεις διεκδίκησης επίλυσης των αιτημάτων της

Συγκεντρώσεις διεκδίκησης επίλυσης των αιτημάτων της διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος στα κτήρια…

4 Φεβρουαρίου 2024

Πρώην σεφ κατηγορείται για 14 φόνους – Έστειλε πάνω από 1.200 πακέτα με δηλητήριο σε 40 χώρες

Αντιμέτωπος με τουλάχιστον 14 κατηγορίες για φόνο βαθμού βρίσκεται πρώην σεφ από τον Καναδά, ο…

4 Φεβρουαρίου 2024

«Πήγε να το χαλάσει, αλλά του ξέφυγε» – Τι λέει η μητέρα της ανήλικης που φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον παππού της

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που, όπως καταγγέλλεται, επί χρόνια κακοποιείτο σεξουαλικά από τον παππού…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ο βιομηχανικός εργάτης

Του Γ. Καπουρνιώτη Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι άνθρωποι στην κοινωνία…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ιστορική αλλαγή στην Εκπαίδευση;

Tης Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Όλα όσα αναφέρω στη συνέχεια του παρόντος άρθρου μου…

4 Φεβρουαρίου 2024

Μπιμπίλας: Κινητοποίησε Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΥΔΑΠ για το κινητό του – «Αν δεν ήμουν βουλευτής θα γινόταν αυτό;»

Μια περιπέτεια είχε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας, όπως μοιράστηκε με τους φίλους του στα social…

4 Φεβρουαρίου 2024