Τοπικά

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας: Η φωνή πίσω από τις μάσκες δε θα σωπάσει

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Μαγνησίας, χαιρετίζει τα σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 7 Νοεμβρίου στην παραλία Βόλου, που είχαν, όπως αναφέρει, την πρόθεσή τους να καλέσουν όλο το λαό σε ξεσηκωμό για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, παρεμπόδισε τη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων.
Αναλυτικά, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ δηλώνει:

«Επειδή οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το μέτρο για γενικό lock down επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων προστασίας σε βασικούς χώρους όπως οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στις μονάδες υγείας (στα νοσοκόμες, Κέντρα Υγείας και στις ιδιωτικές κλινικές).
Τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανακοινώσεις για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας, που συνεχίζουν να αφήνουν απροστάτευτο και εκτεθειμένο το λαό, είναι «αιτία πολέμου» για τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει την επίθεση, στοχεύοντας στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας και το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και στην απεργία.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με προσωπικό και υποδομές, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα και να τον θέσει σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιβάλλει «λοκ-ντάουν» στα χειρουργεία και συνολικά στη λειτουργία των νοσοκομείων για ασθένειες εκτός του κορονοϊού.
Δεν της φτάνει που συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, τόλμησε να «σήκωσε» το χέρι της για να παρεμποδίσει και να διαλύσει την συγκέντρωση σωματείων και φορέων της πόλης μας, που παλεύουν για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, αξιοποιώντας τις δυνάμεις του λιμενικού.

Στο τέλος της συγκέντρωσης προχώρησαν σε προσαγωγές συνδικαλιστών, για να τρομοκρατήσουν το εργατικό, λαϊκό κίνημα της περιοχής. Δεν θα της περάσει!
Μόνο πρέπει να γνωρίζουν, ότι την «αδυναμία» τους για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας τους, δε θα φορτώσουν ξανά, όπως την άνοιξη στο λαό.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων, στέλνοντας βροντερό μήνυμα ξανά, ότι μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες τους παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα και ταυτόχρονα ότι:

«Η φωνή πίσω από τις μάσκες δε θα σωπάσει» και θα συνεχίσει διεκδικώντας:

 Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας σε υγειονομικό και άλλο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.
 Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
 Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις “τρέχουσες” και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
 Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.
 Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον Τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες κ.ά.
 Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
 Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού, με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι, είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών, είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (π.χ. κλείσιμο κτιρίων για απολυμάνσεις κ.λπ.).
Τώρα, όσο ποτέ, είναι η ώρα της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το