Κόσμος

Συνταρακτική αποκάλυψη: Χρήση ναρκωτικών σε πάρτι και εκδηλώσεις που συμμετείχε η Λιζ Τρας; Τι μεταδίδει ο Guardian

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχωρά η εφημερίδα Guardian, η οποία αναφέρει πως εντοπίστηκαν υπολείμματα ναρκωτικού, έπειτα από πάρτι στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας, πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η λευκή σκόνη ανακαλύφθηκε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι, τις ημέρες πριν η Τρας κερδίσει την κούρσα για την ηγεσία των Τόρις και γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα.

Μέλος του προσωπικού ισχυρίστηκε ότι εξέτασε τη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα στυλεό που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με κοκαΐνη και έδειξε ότι υπήρχε το ναρκωτικό. Η κατοχή κοκαΐνης αποτελεί ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και επτά ετών σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία.

Ξεχωριστές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα έχουν περιγράψει την εύρεση παρόμοιων ουσιών στα γραφεία της Ντάουνινγκ Στριτ μετά από δύο πάρτι που πραγματοποιήθηκαν όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρωθυπουργός, εν μέσω καραντίνας.

Τουλάχιστον 2 περιπτώσεις
Το προσωπικό που εργάζεται στο Chevening ισχυρίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις βρήκε ίχνη λευκής σκόνης σε ένα τραπεζάκι σε μια αίθουσα παιχνιδιών, μετά από βραδιές όπου η Τρας ήταν γνωστό ότι φιλοξενούσε καλεσμένους στην εξοχική κατοικία στο Κεντ, για τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας.

 

Η Τρας, τότε υπουργός Εξωτερικών, φιλοξένησε μια συγκέντρωση στο διατηρητέο σπίτι του 17ου αιώνα, το Σαββατοκύριακο 19-21 Αυγούστου, καθώς η προεκλογική της εκστρατεία για την ηγεσία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Μια άλλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4 Σεπτεμβρίου. Και τα δύο Σαββατοκύριακα παρευρέθηκαν διάφοροι πολιτικοί της σύμμαχοι.

Η χρήση της έπαυλης 115 δωματίων παραχωρείται παραδοσιακά στον υπουργό Εξωτερικών και η συντήρησή της χρηματοδοτείται από ένα καταπίστευμα που ιδρύθηκε με πράξη του κοινοβουλίου.

Ένας ειδικός δήλωσε ότι η κοκαΐνη χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο το Whitehall και την κοινοβουλευτική περιουσία, και ισχυρίστηκε ότι κάποιοι από τους πολιτικούς συμμάχους της Τρας τη χρησιμοποιούσαν.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ίδια η Τρας ή ο Τζόνσον έκαναν χρήση ναρκωτικών ή ότι θα γνώριζαν αν γινόταν χρήση ή αν υπήρχαν ναρκωτικά. Ο Guardian υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων στην Τρας σχετικά με τους ισχυρισμούς που αφορούν το Chevening. Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς.

Ένας εκπρόσωπός της ανέφερε σε μια λιτή δήλωση: «Αυτό είναι κατηγορηματικά αναληθές». Το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τις δραστηριότητες στο Chevening.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Λιζ Τρας

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023