Τοπικά

«Σύννεφα» αιθαλομίχλης σκεπάζουν τον Βόλο

Οι κάτοικοι του Βόλου καίνε ακατάπαυστα τζάκια και ξυλόσομπες.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και την Τρίτη, όλη η πόλη σκεπάστηκε από νέφος αιθαλομίχλης με τις τιμές να κυμαίνονται αποκλειστικά τις μεσημεριανές ώρες στο όριο των 50 mlg που θέτει η νομοθεσία, ενώ τις υπόλοιπες ώρες άγγιξαν μέχρι και τα 248 mlg. O μέσος όρος κυμάνθηκε στα 91 mlg.

Το γκρίζο σύννεφο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κάλυψε όλο τον Βόλο, καθώς οι ημέρες ήταν ευνοϊκές για τη συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση -δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνίσταται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Σε κάθε άτομο συνίσταται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Συνίσταται από την Περιφέρεια προς τους πολίτες ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και σομπών για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων. Επισημαίνεται επίσης, ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λπ.), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η «AI-Everything» οδηγεί στην ανεργία;

  Του Γ. Καπουρνιώτη «ΑΙ Everything» - Τεχνητή Νοημοσύνη στα Πάντα. Αυτός ήταν ο τίτλος…

24 Δεκεμβρίου 2023

Υπαίτιος θανατηφόρου τροχαίου διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στα Χανιά

Μεγάλα χρηματικά ποσά ήταν κέρδη ενός 46χρονου Έλληνα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης…

24 Δεκεμβρίου 2023

Το παιχνίδι ως δώρο Χριστουγέννων στα φτωχά και πλούσια παιδιά

  Του Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγου Κέντρου Κοινότητας ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου Αν μείνουμε στην επιφάνεια, τα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα – Επιμένει η πλευρά της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε το χάσκι: Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη στον Όλιβερ

Ο σύζυγος της κτηνιάτρου Ιτέας Κλεονίκης Τόλα, Νίκος Γιαννέτσος, κρατάει επί σειρά ετών το ιατρείο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Προσφορά τροφίμων σε ιδρύματα από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Βόλου

Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ρουμελιωτών Βόλου παρέδωσαν τρόφιμα που συλλεγησαν στην εκδήλωση του, στο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μελομακάρονο ή κουραμπιές

  Της Κατερίνας Παππά, διατροφολόγου - διαιτολόγου Χριστούγεννα και η μυρωδιά που θυμίζει τα παιδικά…

24 Δεκεμβρίου 2023