Τοπικά

Συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Έντεκα υπάλληλοι ΙΔΑΧ απαρτίζουν το συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης της Διεύθυνσης Πρασίνου στον Δήμο Βόλου για τον Ιούλιο. Πρόκειται για υπαλλήλους με ειδικότητες κηπουρού, εργάτη κήπων, διοικητικού και οδηγού αυτοκινήτων που θα απασχοληθούν έως το τέλος Ιουλίου πέραν του κανονικού τους ωραρίου εργασίας για να καλύψουν τις αυξημένες εποχικές, επείγουσες, αλλά και έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες της Υπηρεσίας. Οι υπάλληλοι θα αναλάβουν εργασίες που αφορούν στην αποψίλωση, καθαρισμό, αποκομιδή προϊόντων πρασίνου στους αύλειους χώρους των σχολείων κατά τις πρωινές ώρες και στις κεντρικές αρτηρίες και οδούς, σε ώρες μειωμένης κίνησης των οχημάτων. Επίσης θα αναλάβουν εργασίες σε νησίδες και πεζοδρόμια σε ώρες που μπορούν να κινηθούν τα υδροφόρα οχήματα χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, λόγω των πολλαπλών στάσεων. Προβλέπεται επίσης να συνδράμουν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες ή πτώσεις δέντρων που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα και επιβάλουν την κινητοποίηση της Υπηρεσίας για την άμεση αντιμετώπισή τους.
Συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης συγκροτήθηκαν όμως και στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Τα συνεργεία αποτελούνται από 30 υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, 48 υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου και 199 μόνιμους υπαλλήλους. Λόγω της λειτουργίας έως αργά των καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος (εμπορικά και εστίασης), πρέπει να λειτουργεί η Υπηρεσία για την αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και τον καθαρισμό των οδών. Οι υπάλληλοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και συμβάντα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, όπως έντονες βροχοπτώσεις, έκτακτη καθαρισμοί κοινοχρήστων και ιδιωτικών χώρων κατόπιν εισαγγελικής εντολής, έκτακτους καθαρισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις ανάγκες καθαρισμών λόγω εκδηλώσεων και πορειών διαμαρτυρίας.

Στη Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου
Συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης μονίμων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Αυτοτελές Τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε και στη Σκιάθο, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, με απόφαση του δημάρχου Θ. Τζούμα. Το συνεργείο θα αποτελείται από τρεις δημοτικούς αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σχετικά με την άσκηση ελέγχου κυκλοφορίας στους πεζόδρομους, στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου (σχετικά με την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους), την προστασία της δημοτικής περιουσίας, την καθαριότητα, εφαρμογή της ανακύκλωσης και άλλες απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το