Τοπικά

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βόλου για παρεμβάσεις σε δρόμους και επέκταση δημοτικού φωτισμού 

Η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου για παρεμβάσεις σε υφιστάμενους δρόμους, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ έρχονται προς έγκριση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα. Με την παρούσα μελέτη προβλέπονται εργασίες σκυροδέτησης οδών για την βελτίωση – αποκατάσταση της πρόσβασης σε επιλεγμένες θέσεις των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν εργασίες στον Άγιο Βλάσιο, Άγιο Λαυρέντιο (περιοχή Χατζίνη), Δράκεια (Αγία Τριάδα), Άνω Λεχώνια, Αγριά, Άλλη Μεριά (οδός προς Κατηχώρι), Άνω Βόλος (δρόμος προς Άλλη Μεριά-Αμπελάκια), Ανακασιά, Σταγιάτες (δρόμος προς Μακρινίτσα), Άγιος Ονούφριος, Πορταριά (κατασκήνώσεις προς νεκροταφείο), Μακρινίτσα (Μπράνη προς Άγιο Γεράσιμο), Άγιος Ταξιάρχης Φυτόκου, Κάπουρνα (περιφερειακός), Ν. Ιωνία, Σέσκλο (δρόμος προς Κατήραγα- Βελανιδιά), Διμήνιο (Σταυρός Παλιούρι), Αγχίαλος ( Αγιος Ραγαήλ προς Στούπι), Περιοχή Μαράθου και Κριθαριάς, Μικροθήβες, Αιδήνιο. Το έργο θα διαρκέσει συνολικά οχτώ μήνες.

Ανακαίνιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού
Προς έγκριση έρχεται και η μελέτη για την ανακαίνιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Αναλυτικότερα προβλέπεται η ανακαίνιση και η επέκταση των δικτύων δημοτικού φωτισμού στις εξής περιοχές:
-Στην περιοχή των Νέων Παγασών από την οδό Πευκακίων έως το γήπεδο της «Αργούς» στην Δ.Ε. Βόλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν κλαπεί όλες οι καλωδιώσεις, δεν υπάρχει φωτισμός και τα φωτιστικά που υπάρχουν είναι παλιά και κατεστραμμένα
-Στις περιοχές «Αλωνάκι» και «Δημητριάδα» στην Δ.Ε. Ν Αγχιάλου δεν επαρκεί ο φωτισμός και τα φωτιστικά που υπάρχουν είναι παλιά και θα πρέπει να αντικατασταθούν
-Στην πλατεία της εκκλησίας Αγ. Γεωργίου στην Δ.Ε. Κάτω Λεχωνίων.
-Στο πάρκο στην συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Μαγνησίας στην Δ.Ε. Ν. Ιωνίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν επαρκεί ο φωτισμός και πρέπει να ενισχυθεί και το υπάρχον δίκτυο είναι κατεστραμμένο

Στεγανοποίηση στο πρώην δημαρχείο Ν. Αγχιάλου
Ακόμη θα εγκριθεί η μελέτη για τις εργασίες στεγανοποίησης που θα εκτελεστούν στο δημοτικό διαμέρισμα (πρώην δημαρχείο) της Νέας Αγχιάλου. Στο δώμα του δημαρχείου έχουν γίνει εργασίες αποξήλωσης της υπάρχουσας μόνωσης, χωρίς όμως να γίνει νέα στεγανοποίηση με αποτέλεσμα την εισροή των βρόχινων υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης στο δώμα, τα νερά σε έντονη βροχόπτωση εγκλωβίζονται στον εξωτερικό τοίχο της αίθουσα συνεδριάσεων μέχρι τη διοχέτευσή τους στους υδρορροές, ενώ εξαιτίας της μικρής διατομής του εξώστη, τα νερά εισέρχονται στο εσωτερικό της αίθουσας.

Ανάδοχοι μελετών και έργων
Την ανάδειξη της εταιρείας «ΗΛΙΔΑ σύμβουλοι μηχανικοί Α.Ε.» προτείνει η επιτροπή διαγωνισμού ως πρσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη νέας γέφυρας Ε.Ο. Βόλου –Αθηνών στο Αλυγαρόρεμα, στη θέση Προφήτης Ηλίας με τις προσβάσεις της». Ο προϋπολογισμός ήταν 211.433 ευρώ και η εταιρεία πρόσφερε τιμή 92.690 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης.
Ανάδοχος για το έργο προσθήκης κατ΄επέκταση και καθ΄ύψος στο 27ο δημοτικό σχολείο Βόλου θα αναδειχθεί η εταιρεία «Άγγελος Ν.Γουργιώτης Κατασκευαστική ΙΚΕ» που πρόσφερε μέση έκπτωση 50,53 % και ποσό 750.023,2 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ προσωρινός ανάδοχος θα αναδειχθεί και για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό «Α΄Νέας Ιωνίας». Στο μεταξύ, στην εταιρεία «Αχιλλέας και Αθανάσιος Γκουντινάκος Ο.Ε.» θα κατακυρωθεί η σύμβαση για τις συντηρήσεις δρόμων στις δημοτικές ενότητες πλην Βόλο και Ν.Ιωνίας.

Παρατείνεται το έργο για παρεμβάσεις στη Δράκεια
Κατά πέντε μήνες θα παραταθεί η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δράκεια. Ο ανάδοχος αιτήθηκε την παράταση εξαιτίας της καθυστέρησης που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID 19 και του lockdown καθώς επίσης και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που δημιούργησαν καθυστερήσεις στη μέχρι σήμερα πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επεισόδια στου Ρέντη: Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ

Αρχίζει να συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των εμπλεκομένων στα επεισόδια που έγιναν έξω από…

15 Δεκεμβρίου 2023

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς

  Σε απόγνωση βρίσκονται οι καρκινοπαθείς του Νοσοκομείου Βόλου που ζητούν την άμεση ενίσχυση της…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΕΛΕΚΟΥ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ (ΤΟΥΛΑΣ) ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΥ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΚΙΩΝΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΩΤΟΥ

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΩΤΟΥ Ετών 81 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 15…

15 Δεκεμβρίου 2023