Τοπικά

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καρκινοπαθείς του Νοσοκομείου Βόλου που ζητούν την άμεση ενίσχυση της Ογκολογικής Μονάδας με ένα ακόμη μόνιμο γιατρό, καθώς αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται μόνο μία ογκολόγος που πρέπει να εξυπηρετήσει 400 ογκολογικούς ασθενείς.
Στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εργαζομένων που ζητεί να προσληφθεί άμεσα μόνιμος ογκολόγος, καθώς αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο, εργάζεται μόνο μία ογκολόγος.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ως μορφή δράσης για την συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου. Το Καλοκαίρι είχαμε δύο παραιτήσεις γιατρών, έναν επικουρικό και ένα μόνιμο, έκτοτε συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση της λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου με ένα γιατρό για 400 περίπου ογκολογικούς ασθενείς. Η μετακίνηση ενός γατρού μια φορά την εβδομάδα δεν λύνει το πρόβλημα. Πρέπει να δοθεί άμεση μόνιμη λύση»
Η προϊσταμένη νοσηλευτικής της ογκολογικής μονάδας κ. Χρύσα Λάμπρου ανέφερε πως «πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, καθώς από 24 Ιουλίου έχει μείνει μόνη της η μοναδική γιατρός της ογκολογικής μονάδας που εξυπηρετεί πάνω από 400 ογκολογικούς ασθενείς τον μήνα. Μείναμε χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η μόνιμη θέση του δεύτερου ογκολόγου και πρέπει γι’ αυτό πρέπει να δοθεί μια προσωρινή λύση, μέχρι να έρθει ο μόνιμος. Η μετακίνηση για μια μέρα ενός ογκολόγου γιατρού από τη Λάρισα στον βόλο που γίνεται τώρα, είναι σημαντική, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα, όταν καθημερινά έχουμε 40 και 50 θεραπείες. Τι θα γίνει τις υπόλοιπες μέρες; Δουλεύουμε με φιλότιμο και με εξαντλητικά ωράρια. Η γιατρός κάθεται πολλές φορές μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως και βοηθούν και οι έξι νοσηλευτές που θα έπρεπε να είναι περισσότεροι κατά τρεις. Βέβαια και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ, αφού η γιατρός πρέπει να δώσει τη θεραπεία, να εξετάσει τον φάκελο, να προσέξει τι φάρμακο θα δώσει.
Η κ. Αντωνία Καρπέτα που υπήρξε καρκινοπαθής, ανέφερε για τους υγειονομικούς της Ογκολογικής Μονάδας πως «είναι ήρωες όλοι τους και πάντα με το χαμόγελο. Εγώ κάθε εξάμηνο πρέπει να κάνω έναν έλεγχο. Η κατάσταση με την έλλειψη γιατρών στην ογκολογική Μονάδα, είναι απογοητευτική. Στα χέρια της η μοναδική ογκολόγος κρατά ζωές και έχει να διαχειριστεί τόσο πολλούς ογκολογικούς ασθενείς. Η κούραση μπορεί να επιφέρει κάποια άλλα πράγματα. Αλλά και πάλι η ογκολόγος δεν τα παρατάει. Ωστόσο είναι άνθρωπος, μπορεί να αρρωστήσει, ποιος θα την αντικαταστήσει».
Από την πλευρά της η καρκινοπαθής κ. Πόπη είπε πως «θέλουμε επειγόντως ένα μόνιμο ογκολόγο γιατρό. Είναι πολλοί οι καρκινοπαθείς και η μοναδική ογκολόγος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Περιμένουμε επτά ώρες για να κάνουμε μια θεραπεία μισής ώρας. Με τι να πρωτοπρολάβει η γιατρός να ασχοληθεί, με εμάς ή με τα χαρτιά μας;».
Η καρκινοπαθής κ. Σπυριδούλα είπε πως δεν είναι σωστό να έχει μείνει η Ογκολογική με μία γιατρό, ενώ και οι νοσηλεύτριες δίνουν σκληρή μάχη για να μας εξυπηρετούν. Θα έπρεπε να προσληφθούν και άλλοι γιατροί και όχι ακόμη ένας. Εμείς οι ογκολογικοί ασθενείς πού θα πάμε; Πού θα καταλήξουμε; Τι θα γίνει;
Το υπουργείο υγείας έχει ανακοινώσει πως αρχές Ιανουαρίου θα προκηρύξει δώδεκα θέσεις νοσοκομειακών γιατρών για το «Αχιλλοπούλειο» με την ελπίδα ανάμεσα σε αυτές να βρίσκεται και ένας ογκολόγος γιατρός, αλλά, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Κυριάκος Αβραμίδης από την προκήρυξη του μόνιμου ογκολόγου μέχρι την τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο θα περάσουν τουλάχιστον τρεις μήνες, οπότε πρέπει να βρεθεί στο ενδιάμεσο μια λύση για να μην είναι μόνη της η ογκολόγος. Θα μπορούσε να γίνει μια απόσπαση. Βέβαια όλα αυτά είναι μπαλώματα, καθώς χρειαζόμαστε μόνιμο γιατρό».
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Κώστας Μηνδρινός τόνισε πως «το πρόβλημα το ζουν οι ασθενείς και είναι μεγάλο. Οι περιγραφές τους συγκλονίζουν. Και πρέπει να είναι υπεράνθρωπος η γιατρός που αντέχει με 400 ασθενείς. Πρέπει να δοθεί άμεσα η λύση».

Share
Ετικέτες: καρκινοπαθείς

Πρόσφατα άρθρα

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΕΛΕΚΟΥ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ (ΤΟΥΛΑΣ) ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΥ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΚΙΩΝΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΩΤΟΥ

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΩΤΟΥ Ετών 81 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 15…

15 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ετών 86 κηδεύουμε αύριο…

15 Δεκεμβρίου 2023

Μειωμένος έως 40% ο τζίρος στη λαϊκή αγορά ρούχων

  Μειωμένος μέχρι και 40% σε σχέση με πριν τρία χρόνια είναι η κατανάλωση στην…

15 Δεκεμβρίου 2023