Πολιτισμός

Συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων απόψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

Διοργανώνεται και φέτος το καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, το 21ο στη σειρά, μετά από μία ανάπαυλα ενός έτους λόγω του κορωνοϊού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Σαμσαρέλου και του Δημήτρη Καραγιαννακίδη.
Το φεστιβάλ, που αποτελείται από την Ακαδημία και το αμιγώς φεστιβαλικό-συναυλιακό πρόγραμμα, θα διεξαχθεί έως 31 Ιουλίου στη Ζαγορά και στον Κισσό, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Ελλάδα, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μουσικούς και το ακροατήριο.
Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα δοθούν master classes στο βιολοντσέλο, το βιολί, τη βιόλα και το πιάνο από διακεκριμένους καθηγητές, ενώ το υπόλοιπο συναυλιακό πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Τρίτη 27.7, συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, Α. Λιακάκης, Β. Σαΐτης, Θ. Βαγενάς, Δ. Καραγιαννακίδης, Ζαγορά, προαύλιο Αρχοντικού Κωνσταντινίδη-Γκαγιάννη, ώρα 21.00.
-Τετάρτη 28.7, νέοι μουσικοί παίζουν για τα παιδιά της Ζαγοράς, στο πιάνο η Αποστολία Αναστασίου, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 12.30, συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, Κισσός, προαύλιο Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, ώρα 21.00.
-Πέμπτη 29.7, συναυλία με νέα ταλέντα στο βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, στο πιάνο η Αποστολία Αναστασίου, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30.
-Παρασκευή 30.7, συναυλία Συνόλων Εγχόρδων και του Συνόλου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, συμμετέχουν Α. Γραμματικόπουλος, Α. Λιακάκης, Β. Σαΐτης, Θ. Βαγενάς, Δ. Καραγιαννακίδης, Α. Αναστασίου, Ζαγορά, προαύλιο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ώρα 21.00.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.pelionfestival.com/.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σε ποια χώρα οι γάμοι αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 9 χρόνια

«Βίον ανθόσπαρτον» φαίνεται να είπε περισσότερα ζευγάρια στην Κίνα για πρώτη φορά μετά από 9…

26 Μαρτίου 2024

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του ΙΣΜ για τη διασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης των παρελάσεων και των δημοσίων εκδηλώσεων

  Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου…

26 Μαρτίου 2024

Ομάδα αγόρασε τα δικαιώματα θήρευσης σε δάσος για να προστατεύσει την άγρια ζωή!

Το Raincoast Conservation Foundation κατάφερε μια μεγάλη νίκη: μετά από διετή εκστρατεία συγκέντρωσης χρηματικών ποσών,…

26 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουν οι δείκτες

Tην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, θα αλλάξει η ώρα σε θερινή, με τους δείκτες των…

26 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop στη Δανία (Κοπεγχάγη)

Ο Δήμος Βόλου, διά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συμμετείχε στην διοργάνωση Greek Tourism Workshop στη Δανία…

26 Μαρτίου 2024

«Σκότωσα τη μητέρα μου» – 26χρονη δολοφόνησε την 46χρονη μητέρα της με ένα τηγάνι

Για την άγρια δολοφονία της μητέρας της την οποία σκότωσε με ένα τηγάνι συνελήφθη μια…

26 Μαρτίου 2024