Τοπικά

Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βόλου για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βόλου, κυρίας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κυρίου Γιώργου Ζαφείρη για το πρωτότυπο πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU», μία πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την οποία εμπνεύστηκε ο πρόεδρος του, κύριος Αλέξανδρος Βασιλικός και το οποίο ήδη από την φετινή χρονιά είναι διαθέσιμο για το σύνολο των σχολείων της χώρας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το καινοτόμο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε φέτος για τους μαθητές Δημοτικού τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της φιλοξενίας και να γνωρίσουν τον κόσμο της αποκτώντας συνάμα μία πρώτη επαφή με τις αρχές του βιώσιμου επιχειρείν του τουριστικού κλάδου, με την ιδέα ότι η φιλοξενία είναι μέρος της κληρονομιάς μας, αλλά, ακόμα περισσότερο, αποτελεί το μέλλον μας.

Για την ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου της Φιλοξενίας, αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του προγράμματος στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, στην οποία θα κληθούν να παραστούν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα οι Αντιδήμαρχοι τουρισμού όλων των Δήμων.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία υιοθετήθηκε από τα Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας και έτσι καθιερώθηκε στην διδακτέα ύλη.

“Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό, κυρία Σοφία Ζαχαράκη και την Υφυπουργό, κυρία Ζέττα Μακρή, καθώς και την Υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίες αγκάλιασαν την ιδέα αυτή και έτσι έγινε πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όλοι μαζί μπορούμε” σημειώνει η Ένωση Ξενοδόχων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

O Πρόεδρος της «Πρόταση Ζωής» Ευθύμιος Ζιγγιρίδης σε συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία»

Ο κ. Ζιγγιρίδης Ευθύμιος, ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων…

5 Απριλίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το επεισόδιο στη ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας  αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε…

5 Απριλίου 2024

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας στον Βόλο – Έκαναν απάτες με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη…

5 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για τη διασύνδεση των POS – ταμειακών μηχανών

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν προχώρησαν στη διασύνδεση των…

5 Απριλίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου (21,1 km) και τον παράλληλο αγώνα «I Love Volos Run»

Από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησία αποφασίστηκε: Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας την 7.4.2024…

5 Απριλίου 2024

Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας: Όχι στην πρόταση της Ολλανδικής Εταιρείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας αναφέρει: «Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση της ολλανδικής…

5 Απριλίου 2024