Τοπικά

Συνάντηση Κουρέτα – Παπαπέτρου στη Λάρισα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα είχαν σήμερα το πρωί στη Λάρισα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και επιβεβαιώθηκε, και από τις δυο πλευρές, η διάθεση επικοινωνίας και συνεννόησης. Εκ μέρους της «Συμμαχίας», ο κ. Παπαπέτρος έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, με κυρίαρχο το θέμα της επένδυσης LNG στον Παγασητικό, γα το οποίο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την αρνητική θέση της Περιφέρειας.
Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να το μελετήσει διεξοδικότερα, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση και κατόπιν να εισηγηθεί αναλόγως το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Κουρέτας και Παπαπέτρος ήταν οι μετρήσεις της αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, αλλά και οι μετρήσεις επί εδάφους για τυχόν βαρέα μέταλλα, καθώς και οι αναλύσεις από πλευράς Περιφέρειας των παραμέτρων καταλληλότητας και ποιότητας του νερού στον Δήμο Βόλου. Όπως τονίστηκε, οι μετρήσεις πρέπει να αφορούν τόσο τα σημεία άντλησης νερού, όσο τα σημεία υδροδότησης. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να συνδράμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργαστήρια δικά της ή συμβεβλημένων φορέων και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, όπως και τους υποδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα αποκατάστασης της οδοποιίας αρμοδιότητας Περιφέρειας στον Δήμο Βόλου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και το πρόβλημα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο κ. Παπαπέτρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στα ζητήματα που συζητήθηκαν, για την ενημέρωση που του παρασχέθηκε και για την διάθεση επίλυσης των προβλημάτων”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιστήμονες και μαθητές του Γυμνάσιου Νέας Αγχιάλου σε… διαδικτυακή συνάντηση

Την Τρίτη 19 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, στα…

21 Μαρτίου 2024

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» – 3η επίσκεψη στο Πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο πρώτες συναντήσεις στην Πορταριά και στον Λαύκο, συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024

Έχασε από τον Άρη παρά τη μεγάλη προσπάθεια ο Βόλος (φωτογραφίες)

Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη για την…

21 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη μελών της Διοίκησης Θηροφυλακής – Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

21 Μαρτίου 2024

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Β’Βάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας καλεί τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου σε ημερίδα για την…

21 Μαρτίου 2024

Οικογένεια(;)

Με μία ημέρα διαφορά τραβηγμένες οι δύο φωτογραφίες στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.…

21 Μαρτίου 2024