Τοπικά

Συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γηροκομείου Βόλου

Στις 14/12/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γηροκομείου Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γηροκομείου με παρούσες τη Βησσαρία Θεοδωροπούλου κοινωνική λειτουργό και τη Χαρίκλεια Βασιλειά νοσηλεύτρια του Ξενώνα και από την πλευρά του Γηροκομείου οι κοινωνικοί λειτουργοί Παναγιώτα Κωστάκη και Δήμητρα Καραγεωργίου.
Κύριο μέλημα της συνάντησης αποτέλεσε η δια ζώσης γνωριμία των στελεχών των δυο δόμων και την αμφίπλευρη αλληλοενημέρωση τους σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών που εκπροσωπούν. Αρχικά, έγινε αναφορά στη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες που προσφέρει, το γενικότερο σκοπό της δομής, τις προϋποθέσεις ένταξης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις που θα πρέπει να υποβληθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Οι κοινωνικοί λειτουργοί του Γηροκομείου αναφέρθηκαν στο πολυάριθμο προσωπικό διαφορετικών ειδικοτήτων που απασχολεί και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στη δυναμικότητα που πλέον έχει ο οίκος ευγηρίας έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το ίδρυμα με την καθολική απώλεια μιας ολόκληρης πτέρυγας. Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με τη διεξοδική συζήτηση αναφορικά με μια παραπομπή που έχει προκύψει μεταξύ των δύο δομών, δίνοντας την ευκαιρία για συνέχιση της συνεργασίας στοχεύοντας τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.
Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: xenonas.neapolis@kekpa.gr .

Share

Πρόσφατα άρθρα

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Διανεμήθηκαν 250 χριστουγεννιάτικα δέματα σ’ όλους τους φυλακισμένους της περιοχής μας

Οι άνθρωποι που ζούν κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι πάρα πολλοί. Εκείνοι όμως που ζουν…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μείωση

Μείωση στις χρεώσεις για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν στην οποία έχουμε…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς από την Π.Ε. Μαγνησίας

Από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου.Κίνδυνος να χαθούν οι σοδειές»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με την τεράστια…

22 Δεκεμβρίου 2023

Προσφορά ειδών από την Αστυνομία Μαγνησίας στις “Άσπρες Πεταλούδες”

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής συγκέντρωσης ειδών που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των εορτών…

22 Δεκεμβρίου 2023

Διαμαρτυρία εργαζομένων του Πανεπιστημίου για απολύσεις συναδέλφων τους

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι…

22 Δεκεμβρίου 2023