Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου.Κίνδυνος να χαθούν οι σοδειές»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου από τις πλημμύρες αρδευτικού δικτύου του ορεινού όγκου του Δήμου Βόλου και άλλων περιοχών του Πηλίου. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι καλλιεργητές των περιοχών καταγγέλλουν την ανυπαρξία πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς σήμερα, τρείς (3) και πλέον μήνες μετά τις πλημμύρες, δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση αποκατάστασης των βλαβών του αρδευτικού δικτύου. Με την Ερώτηση του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας να παρέμβουν προκειμένου να μην χαθεί η ερχόμενη αρδευτική περίοδος.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν με σφοδρότητα τη Μαγνησία το Σεπτέμβριο προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στο αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο του Δήμου Βόλου (δημοτικές ενότητες Δράκειας, Αγριάς, Αρτέμιδας, Ανώ και Κάτω Λεχωνίων, Αγίου Λαυρεντίου και Αγίου Βλασίου, περιοχές Μακρυνίτσας, Πορταριάς) ενώ σημαντικές είναι οι ζημίες που έχει υποστεί το αρδευτικό δίκτυο και σε άλλες περιοχές του Πηλίου.
Το «μπαλάκι» των ευθυνών για την αποκατάσταση του δικτύου φαίνεται να μετακινείται μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και αυτοδιοικητικών αρχών καθώς η ευθύνη διαχείρισης του δικτύου ανήκει στα Τοπικά Συμβούλια των Δήμων ωστόσο τα σχετικά κονδύλια και οι πρωτοβουλίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες αφορούν πρωτίστως την Κεντρική Διοίκηση.
«Η αρδευτική περίοδος εκκινεί περί τις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα όμως με τους αγρότες των περιοχών το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα, όπου οι όποιες εργασίες αποκατάστασης μοιραία περιορίζονται λόγω καιρικών συνθηκών, καθιστά εξαιρετικά επισφαλή την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Στην Ερώτησή του τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι οι σοδειές εκατοντάδων εκτάσεων με ελαιόδεντρα αλλά και καλλιέργειες μήλων, ροδάκινων, κερασιών και αχλαδιών δεν θα χαθεί.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προσφορά ειδών από την Αστυνομία Μαγνησίας στις “Άσπρες Πεταλούδες”

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής συγκέντρωσης ειδών που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των εορτών…

22 Δεκεμβρίου 2023

Διαμαρτυρία εργαζομένων του Πανεπιστημίου για απολύσεις συναδέλφων τους

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι…

22 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή από εγκατάσταση -Μία σύλληψη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου, για το αδίκημα της κλοπής.…

22 Δεκεμβρίου 2023

Αποχαιρετιστήριο

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποχαιρέτησε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης…

22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα στην Μητρόπολη Δημητριάδος

  Την «Μητρόπολη» των εορτών, τα Χριστούγεννα ετοιμάζεται να εορτάσει ιεροπρεπώς η Τοπική Εκκλησία της…

22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 10ου Δημοτικού Σχολείο Νέας Ιωνίας Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και όλοι,…

22 Δεκεμβρίου 2023