Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 10ου Δημοτικού Σχολείο Νέας Ιωνίας
Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και όλοι, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, προσπαθούν να δημιουργήσουν και να βιώσουν μία γιορτινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Στο 10ο Δημοτικό, το οποίο προσωρινά στερείται ενεργού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έχει το Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος προσπαθεί με αγάπη, αφοσίωση και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας, να δημιουργήσει αυτήν την ατμόσφαιρα. Έτσι οι εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν μία σειρά από εκδηλώσεις με δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Δραστηριότητες που τα παιδιά περιμένουν τις μέρες αυτές!
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, το σχολείο διοργάνωσε εκδήλωση όπου μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενοι/ες από τους γονείς τους, συμμετείχαν σε κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών, ανάγνωση παραμυθιού, ζωγραφική προσώπου και άλλες δραστηριότητες. Στο τέλος της εκδήλωσης, μικρά δωράκια περίμεναν τους μαθητές. Επίσης, μοιράστηκε και το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του σχολείου η οποία έχει τα άρθρα στις δύο γλώσσες που χρησιμοποιούν οι μαθητές μας. Οι δύο γλώσσες είναι τα Ελληνικά και η Ρομανί, καθώς πολλοί από τους μαθητές μας είναι Ρομά. Η εφημερίδα φιλοδοξεί να συνεχίσει να εκδίδεται και μάλιστα να έχει και άρθρα και σε άλλες γλώσσες. Γλώσσες που είτε μιλιούνται από μαθητές του σχολείου μας ή διδάσκονται στο σχολείο μας.
Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας φιλοξένησε τη φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Τα αξιότιμα μέλη της, έπαιξαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στους μαθητές όλου του σχολείου, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Μέλη της φιλαρμονικής απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών, σχετικά με τη δουλειά τους και τα μουσικά όργανα, δίνοντας έτσι και μία εκπαιδευτική χροιά στην επίσκεψη.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, την οποία φέτος υποστήριξαν τα τμήματα της Α’ και Β’ Δημοτικού καθώς και ορισμένοι μεγάλοι μαθητές που συμμετέχουν στη χορωδία του σχολείου.
Ο Διευθυντής του σχολείου κος Χαρατσής Κωνσταντίνος και το σύνολο του Συλλόγου Διδασκόντων ευχαριστούν όσους δούλεψαν για να διοργανώσουν και να υλοποιήσουν όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις και εύχονται σε όλους εσάς Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2024!
Ακολουθεί φωτογραφία από την επίσκεψη της Φιλαρμονικής και ένα απόκομμα – άρθρο της εφημερίδας μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλοδαποί «εισπράκτορες» παρέλαβαν 10.000 ευρώ από θύμα απάτης

Στην διαλεύκανση ενός ακόμη περιστατικού απάτης με την γνωστή μέθοδο του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος, θύμα…

12 Μαρτίου 2024

Εντός της εβδομάδας διορθωτικές αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Διορθωτικές αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας όπως είπε ο…

12 Μαρτίου 2024

Αύριο η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» η…

12 Μαρτίου 2024

Open Days – Γνώρισε την Σχολή ΕΠΑΣ Βόλου & ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει εκδήλωση «Open Days» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας &…

12 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις Αρχές: Aπειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στις Αρχές μετά από τηλεφώνημα για βόμβα…

12 Μαρτίου 2024

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Τις προτάσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων, αλλά…

12 Μαρτίου 2024