Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων: «Οι συνομιλίες έχουν προκαλέσει σοκ και οργή» λέει δικηγόρος οικογενειών θυμάτων

«Οι συνομιλίες είναι ένα στοιχείο που δημοσιοποιήθηκε και έχει επιτείνει το σοκ και την οργή των ανθρώπων», ανέφερε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, Όθωνας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα που έφερε στο «φως» το «Θέμα» και το πώς επηρέασαν τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί μία τραυματία και την οικογένεια μιας γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά πάντως υπευθύνου.

«Θα κάνουμε φύλλο και φτερό όλη τη δικογραφία και θα πράξουμε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο ούτως ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να απονεμηθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «θα φτάσουμε την έρευνα όπου χρειαστεί, σε όλους του υπαίτιους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου

Ερωτηθείς για το αν η τραυματίας που εκπροσωπεί του μετέφερε λεπτομέρειες και στοιχεία για το μοιραίο βράδυ στην αμαξοστοιχία 62, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η περιγραφή που έχει είναι για ένα ταξίδι που γινόταν με επιβάτες που ήταν απολύτως χαλαροί και πολλοί από αυτούς με εύθυμη διάθεση, με φωνές και γέλια να ακούγονται μέσα στα βαγόνια.

«Όλοι αυτοί με τους οποίους συνομίλησα, μου τόνισαν το πόση απότομη, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ήταν η μετάβαση από τη σκηνή της χαλαρότητας, ενός ταξιδιού που πλησίαζε στο προορισμό του, στην κατάσταση μίας κρύας βραδιάς στην οποία ο καθένας προσπαθούσε να βρει τρόπο να βγει από τα βαγόνια, με εικόνες χάους και καταστροφής. Με πολλές φωνές και κραυγές να ακούγονται για επίκληση βοήθειας από ανθρώπους που βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από το ατύχημα», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων και για τους σοβαρά τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν την ηθική δικαίωσή τους για τη συμφορά που τους βρήκε τόσο ανέλπιστα και αναπάντεχα. Ζητούν την τιμωρία – απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπευθύνους και βιώνουν την απόλυτη θλίψη, το απόλυτο πένθος, από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Οπότε, το ζήτημα της ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων προς το δημόσιο καταλαβαίνετε ότι δεν τους αγγίζει καν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το