Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που διασώζονται Αυστραλοί σέρφερς – Αγνοούνταν επί 38 ώρες!

Τέσσερις Αυστραλοί που αγνοούνταν όταν το σκάφος τους αντιμετώπισε κακές καιρικές συνθήκες στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Άτσεχ της Ινδονησίας την Κυριακή, βρέθηκαν ζωντανοί.

Οι Steph Weisse, Will Teagle και Jordan Short βρέθηκαν να επιπλέουν στο νερό πάνω σε σανίδες του σερφ την Τρίτη μετά από 38 ώρες. Ο Elliot Foote, ο οποίος έκανε κουπί σε ένα νησί για να ζητήσει βοήθεια, βρέθηκε επίσης αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ένα μέλος του πληρώματος από την Ινδονησία εξακολουθούσε να αγνοείται στη θάλασσα και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του συνεχίζονταν, δήλωσε ο Julien Laurencon, διευθυντής του Banyak Surf Resort, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα αναζήτησης.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερις Αυστραλοί που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι είχαν εντοπιστεί και ήταν ασφαλείς.

«Οι δύο από τους τρεις Ινδονήσιους του πληρώματος έχουν επίσης εντοπιστεί. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του τρίτου μέλους του πληρώματος, για το οποίο συνεχίζονται οι έρευνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Η αυστραλιανή κυβέρνηση εκφράζει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη στις αρχές της Ινδονησίας και σε άλλους που συμμετείχαν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».

Ο Foote περιέγραψε ότι είδε τους φίλους του καθώς κωπηλατούσε προς ένα νησί με τη σανίδα του σερφ. «Μπορούσα να δω αυτό το μικρό νησί και πήγα: Ω, να οι φίλοι μου, να ο Στεφ, ο Τζόρντι και ο Γουίλ, άρρωστοι!», αφηγήθηκε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ABC.

«Χαιρετούσαν και έλεγαν ‘Footey!’… Κωπηλατώ προς αυτό το νησί, αλλά δεν προλαβαίνω να το προσεγγίσω. Λέω ‘τι στο διάολο’ και τότε αυτοί οι τύποι [οι διασώστες] επέστρεψαν». Λίγο νωρίτερα, είχε στείλει μήνυμα στον πατέρα του, λέγοντάς του ότι ήταν ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Τοπικά σκάφη συμμετείχαν στην αναζήτηση των σέρφερ, οι οποίοι είχαν πάει στο ταξίδι για να γιορτάσουν τα 30α γενέθλια του Foote.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το