Τοπικά

Συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης από τη Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών στον Βόλο

Συνεχίζεται η παροχή και συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους από τις φονικές φωτιές στην Αττική με το κύμα αλληλεγγύης να μεγαλώνει συνεχώς. Η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών στον Βόλο έστειλε ήδη την πρώτη παρτίδα και συνεχίζει τη συγκέντρωση φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τους πυρόπληκτους, ενώ μία ομάδα έξι ατόμων βρέθηκε στην περιοχή για βοήθεια και επέστρεψε προχθές Κυριακή.
Η συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους μετά από μία εβδομάδα των τραγικών γεγονότων στην Αττική, συνεχίζεται από φορείς, συλλόγους και Βολιώτες ατομικά. Σε αυτό το πλαίσιο η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών συγκεντρώνει φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών, που ιδρύθηκε το 2012 έχοντας στο ενεργητικό της πολλές δράσεις και ασχολίες γύρω από τον συνάνθρωπο, τόνισε ότι «η Λέσχη εδώ και αρκετές ημέρες με ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συγκεντρώνει φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τους πυρόπληκτους της Αττικής στην οδό Τοπάλη 63» για να συμπληρώσει: «Τα περισσότερα έχουν ήδη σταλεί και συνεχίζουμε ακόμη».
Το ενδιαφέρον των Βολιωτών ήταν και είναι μεγάλο και κυρίως συγκινητικό. «Ο κόσμος έχει δείξει το ενδιαφέρον του και έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Βοηθάει με ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι μπορεί να διαθέσει» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η προσφορά να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
«Μια ομάδα έξι ατόμων της Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών βρέθηκε στην Αττική για να βοηθήσει και να συνεισφέρει σε ό,τι τους ζητηθεί, ενώ επέστρεψε προχθές Κυριακή 29 Ιουλίου» σημείωσε ο κ. Αλέξ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος της Λέσχης τόνισε πως οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν και θα χρειαστεί η εθελοντική προσφορά για πάρα πολύ καιρό ακόμη. «Βοήθησαν όπου τους ζητήθηκε, ενώ η ομάδα έκανε και περιφρούρηση στις περιοχές που κάηκαν» συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Κρανίου τόπος η εικόνα που συνάντησαν στις πυρόπληκτες περιοχές. Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με ό,τι αντίκρισαν. Αυτό που δείχνει η τηλεόραση μπροστά σε αυτό που συνάντησε η ομάδα των έξι ατόμων δεν είναι τίποτα. Χάος και βιβλική καταστροφή. Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους πώς έγινε να καταστραφούν ολόκληρες περιοχές και να καούν περιουσίες και κυρίως να χαθούν ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο κ. Αλέξ. Παπαδόπουλος από την πρώτη εικόνα που του μετέφερε η ομάδα των έξι ατόμων.
Τέλος ο ίδιος επισήμανε την έλλειψη σχεδίου: «Το κυριότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξε σχέδιο όπως έχει συμβεί σε παλαιότερες περιπτώσεις πυρκαγιών. Το σχέδιο β’ προβλέπει μέτρα εκκενώσεως και πολλά ακόμα, κάτι που δεν δόθηκε εντολή να γίνει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα

Ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημιούργησε τον «Δείκτη Ισορροπίας Επαγγελματικής και Ζωής»,…

20 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Μεταξά: Οργή για τη 43χρονη που παρίστανε την αποκλειστική και «ξάφριζε» ασθενείς

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί η δράση μιας γυναίκας που παρίστανε την αποκλειστική νοσοκόμα στο αντικαρκινικό…

20 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία σε λίγο καιρό

«Καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά…

20 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας: Υπάρχει και άλλη μαστροπός – «Ακόμα και σήμερα η αδερφή μου κλείνει ραντεβού»

Παρά τις έξι συλλήψεις και τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση, το κύκλωμα μαστροπείας…

20 Μαρτίου 2024

«Game Changer» ο Μπελέρης, ποιοι τον εισηγούνται στον Μητσοτάκη – Οι φόβοι της επιλογής

Έντονες συζητήσεις για την ένταξη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας…

20 Μαρτίου 2024

Ζήτησε βοήθεια, βίωσε τον εφιάλτη – Καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού 68χρονος από το Βόλο

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα Για την απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας στο Βόλο καταδικάστηκε σήμερα από το…

20 Μαρτίου 2024