Κατηγορίες: Τοπικά

Στροφή 180ο από τον Αχ. Μπέο για τα ταμειακά διαθέσιμα – Ο δήμος Βόλου θα μεταφέρει τα αποθεματικά στην ΤτΕ

Εναντίον της απόφασης της ΚΕΔΕ και της πλειοψηφίας στην οποία ανήκει, τάχθηκε σήμερα ο Α. Μπέος, που άλλαξε ρότα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμος Βόλου, θα δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα, με εξαίρεση τα ανταποδοτικά τέλη και τις πληρωμές για τα εξελισσόμενα έργα, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως δεν ψήφισε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Η ταμειακή υπηρεσία θα παρουσιάσει την Παρασκευή την οικονομική εικόνα που θα προκύψει με την παρακράτηση των συγκεκριμένων ποσών και θα δοθούν τα χρήματα.
Όταν ρωτήθηκε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ. Λαϊνα τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να σκεφτεί με πατριωτισμό το μέλλον της χώρας. Ο δήμος επίσης θα κοιτάξει να διασφαλίσει τη λειτουργία του δήμου μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Ο Μ. Μιτζικός αναρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν στις 30 Ιουνίου δεν επιστραφούν τα χρήματα, για να λάβει την απάντηση ότι ο δήμος θα κάνει …ένσταση.
«Εάν δεν τα επιστρέψει το κράτος, σημαίνει ότι υπάρχει αδυναμία και πρόβλημα» και ο Μ. Μιτζικός σχολίασε ότι η δημοτική αρχή τα «έκανε πλακάκια με τον Μ. Πατσιαντά».
Ο κ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι το θέμα είναι κλειστό με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τόνισε ότι η ρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί.
«Η αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται και δοκιμάζονται όσοι υπηρετούν την αυτονομία του θεσμού. Εκφράζονται ακρότητες. Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να σκέφτεται τι λέει στα σκαλοπάτια του Μαξίμου πριν πάει στο συνέδριο», είπε και τόνισε ότι ήταν απαράδεκτη η άμετρη και άτακτη υποχώρηση των φιλοκυβερνητικών από τη ΚΕΔΕ.
«Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στο δίλημμα που θέλει είτε να συναινούμε, είτε να είμαστε δοσίλογοι. Εμείς επιμένουμε ότι τα διαθέσιμα μπορούν να δοθούν για να συμβάλει ο δήμος στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας, που δεν έχει μονομερείς διεκδικητές, εφόσον εξασφαλιστεί η λειτουργία του δήμου», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Φώτης Λαμπρινίδης.
«Μετά τις 30 Ιουνίου θα σας κάνουν επαίτες. Θέλουν να κάνουν τους δημάρχους γονυπετείς να παρακαλάνε για λεφτά. Μην μπείτε στη λούμπα της Κυβέρνησης. Το συμφέρον της πόλης επιτάσσει να μη δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Εγώ που λέω όχι, δεν είμαι πατριώτης; Θέλουν να πάρουν τα δικά μας τα χρήματα για να πληρώνουν τους συγγενείς τους και τους ημετέρους που προσέλαβαν», είπε απευθυνόμενος στον Α. Μπέο, ο Μ. Μιτζικός.
«Κρίνοντας ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θεωρούμε ότι μπορούμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια. Αν το καράβι βουλιάξει τελείως, τι θα γίνει… Αλλάζουμε στάση προς όφελος της πατρίδας».
Ο Α. Νάνος υποστήριξε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έχει μόνιμο χαρακτήρα για τους δήμους. «Εξαιρεί η Κυβέρνηση τα ανταποδοτικά γιατί «φωτογραφίζει» το μέλλον», είπε και χαρακτήρισε την παράταξη Πατσιαντά κυβερνητικούς υπαλλήλους, ενώ δήλωσε πως η αλλαγή στροφής της δημοτικής αρχής θα φανεί στη συνέχεια για το λόγο που έγινε.
Τέλος ανακοίνωσε τους λόγους που δεν επιθυμεί να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και κατέθεσε ψήφισμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023