Τοπικά

Στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς το Πήλιο και ο Βόλος

Από τουρίστες θα γεμίσει και φέτος την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Πήλιο, αλλά και ο Βόλος, καθώς σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει σε κεντρικά τουριστικά πρακτορεία της Αθήνας, η Μαγνησία βρίσκεται εκ νέου στους πέντε πρώτους εγχώριους προορισμούς.
Παράλληλα σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις θέσεων σε πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, αν και το ενδιαφέρον όσων θέλουν να ταξιδέψουν τη γιορτινή περίοδο και να βρεθούν εκτός πόλης, είναι λιγότερο έντονο σε σχέση με την πρωτεύουσα.
Ένα από τα σημεία που παρατηρούν άνθρωποι του τουριστικού χώρου των δύο μεγαλύτερων πολεοδομικών συγκροτημάτων της Ελλάδας είναι ότι τελευταία και ο Βόλος έχει αρκετή ζήτηση, με όσους τον έχουν επισκεφθεί πέρυσι να έχουν μείνει ενθουσιασμένοι, με αποτέλεσμα να δηλώνουν πως και φέτος θέλουν να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με τουριστικό πράκτορα ενός εκ των μεγαλύτερων γραφείων της χώρας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ήδη όλα τα πακέτα για το Πήλιο και τον Βόλο έχουν σημειώσει sold out, αφού πρόκειται έναν από τους πρώτους πέντε δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ένα μέσο πακέτο τεσσάρων ημερών, περιλαμβάνει και μια διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ξεκινώντας για δύο διανυκτερεύσεις από τα 117 ευρώ χωρίς ξεναγήσεις, ενώ φτάνουν και τα 255 ευρώ το άτομο για τέσσερις ημέρες σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης με ημιδιατροφή και χωρίς ξεναγήσεις.
Σημειώνεται ότι η μέση ελάχιστη τιμή για τρεις διανυκτερεύσεις την περίοδο των Χριστουγέννων βρίσκεται κοντά στα 200 ευρώ.
Σύμφωνα με τον πράκτορα, αρκετοί που πέρσι επισκέφθηκαν τον Βόλο έκλεισαν και φέτος ένα από τα πακέτα, μένοντας ικανοποιημένοι από τα τσιπουράδικα, την παραλία, αλλά και τον γιορτινό στολισμό.

Άλλο πρακτορείο της Αθήνας συμπεριλαμβάνει στο τριήμερο ακόμα και τον Γοργοπόταμο με τα πακέτα να συμπεριλαμβάνουν διαμονή σε Βόλο και Μακρινίτσα, Πορταριά, Μηλιές και Τσαγκαράδα με την τιμή να ξεκινά από τα 148 ευρώ και να είναι ίδια με την περσινή. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή φτάνοντας στα δεδομένα του 2018, όταν δεκάδες ήταν αυτοί που διάλεξαν το Πήλιο για να περάσουν τις διακοπές τους.
Στις τρεις περιοχές της χώρας που επιλέγουν οι Αθηναίοι συμπεριλαμβάνεται το Πήλιο, σύμφωνα με μεγάλο τουριστικό γραφείο. Ήδη απομένουν ελάχιστες θέσεις για να κλείσει το πακέτο που συμπεριλαμβάνει την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, αλλά και τις Μηλιές και τη Βυζίτσα.
Κάπως μικρότερο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών με τουριστικούς πράκτορες να σημειώνουν ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές διαθέσιμες θέσεις, αν και το Πήλιο παραμένει για τους Θεσσαλονικείς ένας από τους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως τα Τρίκαλα και η Αράχωβα.
Ένα τριήμερο στην Πορταριά κοστίζει 159 ευρώ το ελάχιστο από Θεσσαλονίκη, 235 για τα Χάνια, ενώ εμφανίζονται και τιμές που φτάνουν ακόμα και τα 300 ευρώ για τη Μακρινίτσα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλμυρός και Όθρυς

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που…

4 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκε ο φονιάς της 28χρονης Κυριακής – «Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό»

Σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της…

4 Απριλίου 2024

Λαβίνια Σταθάκη: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή fashion και beauty blogger

Η Λαβίνια Σταθάκη, μία από τις πιο επιτυχημένες fashion και beauty blogger, έφυγε από τη…

4 Απριλίου 2024

ΕΣΡ: Έρευνα για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους

Το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω…

4 Απριλίου 2024

Ανήλιο

Συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο είχε το προεδρείο του τοπικού συμβουλίου Ανηλίου για…

4 Απριλίου 2024

“Η υγεία του λαού δεν είναι εμπόρευμα” – Συγκέντρωση στις 9 Απριλίου στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, εκπρόσωποι υγειονομικών, σωματείων…

4 Απριλίου 2024