Τοπικά

“Η υγεία του λαού δεν είναι εμπόρευμα” – Συγκέντρωση στις 9 Απριλίου στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, εκπρόσωποι υγειονομικών, σωματείων και φορέων της Μαγνησίας.

Η Ρίτσα Κωτή πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, ο Γιαννάκος Βασίλειος πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, ο Νικος Χαυτούρας πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και η Αγγελοπούλου – Ευθυμίου Παρασκευή αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, με τις τοποθετήσεις τους απηύθυναν κάλεσμα αγώνα και κινητοποίησης προς όλο το λαό της περιοχής μας για την άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στην Μαγνησία.

Τόνισαν ότι δίνουν συνέχεια στις μαχητικές κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στην πόλη μας και κλιμακώνουν την αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία. Την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα νοσοκομεία της περιφέρειας σε κέντρα υγείας και τις μονάδες υγείας σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», όπου το κόστος λειτουργίας μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο στις πλάτες των ασθενών, είτε με απευθείας πληρωμές είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Στηλίτευσαν την κυβέρνηση λέγοντας ότι όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας αλλά εμπορευματοποιεί παραπέρα την υγεία, με τιμοκατάλογο και “νόμιμο φακελάκι” με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, απομακρύνει τη δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν περίθαλψης για το λαό.
Υπογράμμισαν ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και με υπηρεσίες αντάξιες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Κάλεσαν τον λαό της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9/4 στις 6:30 μμ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου για να διεκδικήσουν από κοινού:
• Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΓΝΒ, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας της Μαγνησίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο ΓΝΒ, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας της περιοχής. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Στο ΓΝΒ να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.
• Στελέχωση Αγροτικών και Περιφερειακών ιατρείων σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας και των Σποράδων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
• Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, σε όλα τα μέσα, και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους στις δευτερογενείς διακομιδές.
• Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
• Απολύτως δωρεάν περίθαλψη, με 100% κάλυψη μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους.
• Γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Όμορφα Δέντρα Όμορφα Καίγονται” – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου προσκαλεί την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 και ωρα 8.00 το βράδυ…

4 Απριλίου 2024

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης και πλακόστρωση στην Αργαλαστή

Προχωρά το έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, που έχουν αποδειχθεί βλαπτικοί για την δημόσια υγεία, στην…

4 Απριλίου 2024

Αποκαταστάσεις -ασφαλτοστρώσεις και απομάκρυνση φερτών υλών, μπαζών στη Μηλίνα

Συνεχίζει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου τις αποκαταστάσεις- ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού της Μηλίνας. Παράλληλα…

4 Απριλίου 2024

Εξεταστική

Στη μεταπολίτευση έχουν πραγματοποιηθεί 24 εξεταστικές επιτροπές για διάφορα μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν. Η 24η…

4 Απριλίου 2024

Εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο προς την Ι.Μ. Αγίου Σπυρίδωνος

Εργασίες αποκατάστασης εκτελούνται στον δρόμο προς την Ι.Μ. Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι με την ουσιαστική…

4 Απριλίου 2024

Σε έκθεση ιστορικών οχημάτων μεταβάλλεται το parking του Fashion City Outlet το Σάββατο!

Το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου, το parking του Fashion City Outlet μεταβάλλεται σε έκθεση…

4 Απριλίου 2024