Τοπικά

Στον Βόλο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος – Στο «μικροσκόπιο» του προέδρου τα απογευματινά χειρουργεία

Στον Βόλο με την ιδιότητα πλέον και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης, ενώ ο κ. Εξαδάκτυλος συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα.
Ο ίδιος τόνισε πως «το δεύτερο σε σημασία ζήτημα που απασχολεί τις κοινωνίες είναι η υγεία. Στην ιατρική έχουμε διαρκώς επιτεύγματα με την επιμήκυνση του χρόνου ζωής. Οι υγειονομικοί πανευρωπαϊκά αισθανόμαστε ότι έχουμε να προσφέρουμε και στην πολιτική, καθώς μπορούμε να σχεδιαστούν καλύτερα οι πολιτικές υγείας από τους αρμόδιους και να μην αντιμετωπίζονται τα πράγματα γραφειοκρατικά».
Μάλιστα για τα απογευματινά χειρουργεία είπε πως «το θέμα έχει λάβει διαστάσεις που δεν του αναλογούν. Τα απογευματινά χειρουργεία ούτε θα αναζωογονήσουν ούτε θα καταστρέψουν το ΕΣΥ. Άλλωστε τίποτα από τα δύο δεν συνέβη 23 χρόνια μετά τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων. Τα απογευματινά χειρουργεία δεν αφορούν όλα τα νοσοκομεία, καθώς μέχρι στιγμής πέντε νοσοκομεία έχουν πει ότι μπορούν, ενώ δεν αφορά όλες τις κλινικές. Και δεν αφορά τους ανθρώπους που δεν θέλουν να απευθυνθούν στα απογευματινά χειρουργεία. Δύο σημεία έχουν νόημα να δούμε. Πρώτον, χρειάζεται προσοχή για να μην δούμε αραιές λίστες το πρωί και πυκνές το απόγευμα, που σημαίνει ότι κάποιος σπρώχνει τους ασθενείς στο επί πληρωμή και θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό, όπως βέβαια και το υπουργείο. Δεύτερον, έχει εξαγγελθεί και περιμένουμε να δούμε 50.000 απογευματινά χειρουργεία που θα είναι επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μειωθεί η λίστα και θα είναι σημαντικό».
Για τον κορωνοϊό που ο ίδιος αποτέλεσε μία από τις ψύχραιμες φωνές στην περίοδο της πανδημίας είπε πως «κάθε χρόνο θα έχουμε ιώσεις και κορωνοϊό, και γρίπη, αλλά αυτά που περάσαμε, ξεχάστε τα».
Ο κ. Νίκος Αθανασάκης ανέφερε πως οι επισκέψεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών ξεκίνησαν άτυπα. Άλλωστε το όνομα του κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ανακοινώθηκε από το κόμμα πριν λίγες μέρες. Η επίσημη ανακοίνωση όλων των υποψηφιοτήτων αναμένεται λίγο πριν ή μετά το συνέδριο της Ν.Δ. τον Απρίλιο. Ο κ. Εξαδάκτυλος επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος στον Βόλο και συναντήθηκε με το προεδρείο της νομαρχιακής και είναι πολύ ευχάριστο ότι άρχισαν να έρχονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άρχισαν οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία για Τσικνοπέμπτη – Από 6 μέχρι 8,5 ευρώ το κιλό στο χοιρινό

Έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές σήμερα Τσικνοπέμπτη είναι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς, τα οποία…

7 Μαρτίου 2024

“Ζεσταίνονται” οι ψησταριές για Τσικνοπέμπτη

  Θα το… τσικνίσουν και φέτος οι Βολιώτες, αρκετοί από τους οποίους έχουν κάνει ήδη…

7 Μαρτίου 2024

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για 49χρονο από τον Πτελεό

Τέλος καλό όλα καλά για ένα 49χρονο κάτοικο Πτελεού, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης…

7 Μαρτίου 2024

Επιτέθηκε δύο φορές σε κρεοπωλείο στο κέντρο του Βόλου

  Ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και η έφεση…

7 Μαρτίου 2024

Βόλος:Απείλησε αστυνομικό με κατσαβίδι

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 40χρονο…

7 Μαρτίου 2024

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νομοσχέδιο για την…

6 Μαρτίου 2024