Τοπικά

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για 49χρονο από τον Πτελεό

Τέλος καλό όλα καλά για ένα 49χρονο κάτοικο Πτελεού, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης χάθηκε σε δύσβατη περιοχή και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκε ευτυχώς καλά στην υγεία του μετά από περίπου τρεις ώρες.

Ο 49χρονος είχε μεταβεί με τον αυτοκίνητό του στην περιοχή «Καραβοτσάκι» και όταν θέλησε να επιστρέψει, είχε νυχτώσει και δεν έβρισκε το σημείο που είχε αφήσει το ΙΧ του. Αμέσως τηλεφώνησε από το κινητό του λίγο πριν τις 8μ.μ. το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, ενημερώνοντας για την θέση που βρίσκεται και πως δεν μπορεί λόγω του σκότους να επιστρέψει εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, ενώ του ζητήθηκε να καλέσει το 112, προκειμένου να εντοπιστεί το σήμα του και οι συντεταγμένες που βρίσκεται.
Παράλληλα, ζητήθηκε και η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και στο σημείο μετέβησαν ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνας Στ. Κανατούλας, μαζί με τον εποχικό πυροσβέστη από τον Πτελεό Ιωαν. Καλαντζή, ο οποίος ήταν γνώστης της περιοχής και ήξερε εναλλακτικές διαδρομές για να προσεγγίσουν τον 49χρονο.
Τελικά, η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκε μετά από περίπου τρεις ώρες σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο και αρκετά μακριά από το σημείο που είχε αφήσει το ΙΧ του. Μάλιστα, η επιχείρηση για την προσέγγισή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους πυροσβέστες, καθώς οι αγροτικοί δρόμοι στην περιοχή είναι σε κακή κατάσταση και έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, ο 49χρονος μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ επέστρεψες το σπίτι του, αφού ήταν καλά στην υγεία του, παρά την πολύωρη περιπέτειά του.
Να αναφερθεί ότι στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 49χρονου από τον Πτελεό, συμμετείχε και ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Γ. Κούργιας.

Share
Ετικέτες: Πτελεό

Πρόσφατα άρθρα

Επιτέθηκε δύο φορές σε κρεοπωλείο στο κέντρο του Βόλου

  Ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και η έφεση…

7 Μαρτίου 2024

Βόλος:Απείλησε αστυνομικό με κατσαβίδι

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 40χρονο…

7 Μαρτίου 2024

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νομοσχέδιο για την…

6 Μαρτίου 2024

Μεξικό: Διαδηλωτές έσπασαν την είσοδο του προεδρικού μεγάρου

Δεκάδες άνθρωποι που διαδήλωναν για την απαγωγή και εξαφάνιση 43 σπουδαστών στο Μεξικό το 2014…

6 Μαρτίου 2024

ΟΟΣΑ: Στο 5,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο από 6% τον Δεκέμβριο

Στο 5,7% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ τον Ιανουάριο από 6% τον…

6 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν 36χρονο για ασέλγεια – Συνταρακτική καταγγελία

Μία νέα φρικιαστική ιστορία βιασμού ήρθε στο φως το βράδυ της Τετάρτης όταν ενήλικη σήμερα…

6 Μαρτίου 2024