Αθλητισμός

Στον παλμό του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Οι ομάδες της ΕΠΣΘ επιδιώκουν την θωράκισή τους για τη νέα χρονιά. Στον Ρήγα Φεραίο ξεκίνησαν με δύο ανανεώσεις (Ράπτης, Σουγκάρης), ο Πρωτεσίλαος απέκτησε τον Παπαϊωάννου, η Α.Ε. 2002 τον Τερλεξή. Τους αρχηγούς του (Κωστάκης, Γκούρης) κράτησε ο Άνθιμος Γαζής. Τον νεαρό Αδάμο πήρε η Α.Ε. Διμηνίου, που πρόσθεσε στο προπονητικό τιμ τον Νίκο Κίτσιο. Την προετοιμασία τους αρχίζουν τη Δευτέρα Δήμητρα και Μυρμιδόνες.

Τα τελευταία νέα από τα σωματεία της ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι τα εξής:

Οι Ράπτης και Σουγκάρης ανανέωσαν με Ρήγα

Ράπτης και Σουγκάρης έμειναν στον Ρήγα
Μετά την πρόσληψη του Κώστα Σταματίου στην τεχνική ηγεσία, η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και μιλά με αρκετούς παίκτες. Η πρώτες ανανεώσεις αφορούν την παραμονή στην ομάδα των Χάρη Ράπτη και Θεόδωρου Σουγκάρη.
Ο πρώτος είναι δεξιός οπισθοφύλακας, αλλά μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας. Έχει 17 συμμετοχές με τον Ρήγα στη Γ’ Εθνική τη διετία 2016-18, ενώ πέρυσι ήταν ανενεργός. Ο δεύτερος είναι μέσος και μετρά 26 συνολικά παρουσίες με τα κυανόλευκα. Οι πρώτες επτά ήταν στη Γ’ Εθνική το 2017-18, ενώ την περσινή σεζόν ήταν βασικό στέλεχος. Ο τότε προπονητής Μίλτος Ζιάκας πίστεψε στο ταλέντο του και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία. Έτσι, έπαιξε σε 19 ματς, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Οι ανακοινώσεις του Ρήγα:
Για τον Ράπτη: «Η διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας, με τον ποδοσφαιριστή Χάρη Ράπτη για την ποδοσφαιρική σεζόν 2019-20. Ένας ταλαντούχος ακραίος μπακ, θα συνεχίσει να φοράει την «γαλανόλευκη» φανέλα και ευχόμαστε να εκπληρώσει όλους τους στόχους της ομάδας μας».
Για τον Σουγκάρη: «Ο Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Θεόδωρο Σουγκάρη για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-20. Ο νεαρός μέσος βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας μας από τον Νοέμβριο του 2017 και θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της για έναν επιπλέον χρόνο».

Στον Πρωτεσίλαο ο Παπαϊωάννου
Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τον Πρωτεσίλαο που απέκτησε τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Χάρη Παπαϊωάννου. Η ανακοίνωση του συλλόγου του Πτελεού: «Ακόμη μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας μας ο Χάρης Παπαϊωάννου. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Α.Ε. 2002, στον Θησέα Αγριάς μέχρι τον Ιανουάριο της χρονιάς που μας πέρασε και μετά στον Ηρακλή Βόλου. Το Δ.Σ. και οι παίκτες του Πρωτεσίλαου τον καλωσορίζουν στην ομάδα μας».
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 5/8 και ώρα 17.45 θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Πτελεού ο Αγιασμός για τη νέα σεζόν. Καλούνται να δώσουν το «παρών» όλοι οι ποδοσφαιριστές, τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και της Ακαδημίας.

Πήρε Τερλεξή η Α.Ε. 2002
Τον Αποστόλη Τερλεξή από τη Δάφνη απέκτησε η Α.Ε. 2002. Η ανακοίνωση: «Η διοίκηση της Α.Ε. 2002 ανακοινώνει την δεύτερη μεταγραφή της και συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ της. Καλωσορίζουμε τον Αποστόλη Τερλεξή στην οικογένεια μας, κεντρικό χαφ προερχόμενος από την Δάφνη με γεμάτη χρόνια και βασικός συντελεστής στην άνοδο της πρώην ομάδας του. Του ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία πάνω απ’ όλα».

Δύο ανανεώσεις ο Α. Γαζής
Ο Άνθιμος Γαζής φρόντισε να κρατήσει τους αρχηγούς του Μπάμπη Κωστάκη και Λεωνίδα Γκούρη. Ο Κωστάκης κατάγεται από τις Μηλιές, έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα και θεωρείται «παλιοσειρά» παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 27 χρονών. Όσο για τον Γκούρη, θεωρείται ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακας, ενώ διακρίνεται και για το ήθος του.
Η νέα διοίκηση σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Γιώργο Καραμίχαλο βρίσκονται σε καθημερινές επαφές με τους παίκτες που ανήκουν ήδη στον σύλλογο ώστε να επιτευχθούν ανανεώσεις ενώ έχουν ήδη κλειστεί και συμφωνίες με νέους ποδοσφαιριστές (πέντε στον αριθμό) που θα ανακοινωθούν σύντομα και αφού ολοκληρωθούν τα τυπικά των μεταγραφών τους.

Ενισχύεται η Α.Ε. Διμηνίου
Τον 15χρονο Θανάση Αδάμου απέκτησε η Α.Ε. Διμηνίου που δραστηριοποιείται ξανά. Ο πιτσιρικάς είναι αριστερός μπακ, ξεκίνησε από το Κολέγιο της Νίκης και στη συνέχεια ήταν στον Ερμή. Επίσης, η Α.Ε. Διμηνίου ενίσχυσε και το προπονητικό της τιμ μετά τη συμφωνία με τον Νίκο Κίτσιο, που αναλαμβάνει την Ακαδημία της.
Ως ποδοσφαιριστής ο Κίτσιος αγωνίστηκε σε Παναγροτικό, Νίκη, Αρμένιο, Βελισσάριο, Μαγνησιακό, Σαρακηνό και το 2007 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ για τη συμβολή του στη διάδοση του «ευ αγωνίζεσθαι».
Το 2001 ξεκίνησε ως προπονητής στην Ακαδημία του Μαγνησιακού. Το 2006 έγινε κάτοχος του UEFA B. Μετά από 10 χρόνια ως προπονητής του Μαγνησιακού, εργάστηκε σε Σαρακηνό, Ολυμπιακό Βόλου, Διαγόρα Στεφανοβικείου, Ορμίνιο, Απόλλωνα Καναλίων και Αγία Άννα.

Σήμερα η «πρώτη» για Δήμητρα και Μυρμιδόνες
Η προετοιμασία της Δήμητρα αρχίζει σήμερα στο γήπεδο της Ευξεινούπολης. Όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος καλούνται να βρίσκονται εκεί στις 17.30, καθώς στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός, ενώ θα ακολουθήσει και η πρώτη προπόνηση.
Επίσης, σήμερα στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση των Μυρμιδόνων στο γήπεδο του Πλατάνου. Καλούνται οι παίκτες να δώσουν το «παρών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

UBS: Η νέα γενιά δισεκατομμυριούχων κέρδισε περισσότερα από κληρονομιές, παρά από μπίζνες

Oι δισεκατομμυριούχοι αποκομίζουν περισσότερο πλούτο μέσω κληρονομιάς παρά μέσω δημιουργίας νέων κερδών από τις επιχειρήσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε μήνυμα της η Υφυπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή για την 3η…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση μαθητών Γυμνάσιων και Λυκείων με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των συναντήσεων μαθητών/τριών Γυμνασίων…

3 Δεκεμβρίου 2023

Eπίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν την έκτακτη ενίσχυση στις 22 Δεκεμβρίου – Παραδείγματα

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι θα ενισχυθούν με υψηλότερο μπόνους τα Χριστούγεννα με την…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Όταν ο γονέας απομονώνει το παιδί, τότε το απομονώνει και η κοινωνία» – Μητέρα παιδιού ΑμεΑ μιλά στη «Θ»

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή και πάντα δίνεται η ευκαιρία για αναστοχασμό, προβληματισμό,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Market Pass: Έως πότε ισχύουν οι ψηφιακές κάρτες

Έως την 8η Ιανουαρίου 2024 δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass για τους μήνες Αύγουστο,…

3 Δεκεμβρίου 2023