Αθλητισμός

Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Από την ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου για την περίοδο 2019-20. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:
– Τα σωματεία μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο έως τις 16/8/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00 στα γραφεία της Ένωσης.
– Η Α’ και η Β’ κατηγορία θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 28/29 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα της Γ’ κατηγορίας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
– Στην Α’ κατηγορία συμμετέχουν 14 ομάδες που είναι οι: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Ακρόπολη Σέσκλου, Αίας Σούρπης, Δάφνη, Δήμητρα, Ηρακλής Β., Ιάσων Α.Μ., Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Σκιάθος, Τοξότης. Θα παίξουν όλοι με όλους σε δύο γύρους (26 αγωνιστικές) και ο πρωταθλητής θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ), ενώ υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και 14η θέση. Για κάθε ομάδα-μέλος της ΕΠΣΘ που μπορεί να πέσει από τη Γ’ Εθνική θα υποβιβάζεται και άλλη μία από την Α’ κατηγορία.

– Όλα τα σωματεία της Α’ κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν και στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΘ σε μία τουλάχιστον ηλικιακή κατηγορία.
– Στη Β’ κατηγορία συμμετέχουν 14 ομάδες που είναι οι: Α.Σ. 2002, Αθλητικό Κολέγιο Νίκης, Άνθιμος Γαζής, Αστέρας Ριζομύλου, Ελευθεριακός, Ένωση Λεχωνίων-Νηλέας, Μαγνησιακός, Μακρινίτσα, Μυρμιδόνες, Παγασητικός, Πανιώνιος, Πηλέας, Σκόπελος, Αγχίαλος. Θα παίξουν όλοι με όλους σε δύο γύρους (26 αγωνιστικές). Την άνοδο θα πάρουν σίγουρα οι δύο πρώτες ομάδες, καθώς και η τρίτη αν προαχθεί ομάδα από την Α’ ΕΠΣΘ στη Γ’ Εθνική. Υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 13 και 14, ενώ για κάθε μία που ίσως πέσει από τη Γ’ Εθνική θα υποβιβάζεται και επιπλέον ομάδα από τη Β’ στη Γ’ τοπική.
– Στη Γ’ κατηγορία συμμετέχουν 12 ομάδες που είναι οι: Άθλος, ΑΠΟΒ, Απόλλων Καν., Αχιλλέας, Δημητριάς, Δύναμη, Ερμής, Ηρακλής Α.Θ., Ιωλκός, Κένταυρος Ν.Π., Μικροθήβες, Νέος Μαγνησιακός. Ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή. Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης των αγώνων της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και την άνοδο θα πάρουν σίγουρα οι δύο πρώτες ομάδες, καθώς και η τρίτη αν προαχθεί ομάδα από την Α’ ΕΠΣΘ στη Γ’ Εθνική.

– Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών, πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής ή διασώστης ή φυσιοθεραπευτής που έχει τελειώσει τα ΤΕΙ ή πρόσωπο που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα, ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
– Το Κύπελλο της ΕΠΣΘ θα αρχίσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Θα ισχύσει ότι και πέρυσι σχετικά με τις έδρες. Οι αγώνες θα είναι μονοί και γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που θα κληρώνεται πρώτη στην περίπτωση που και οι δύο ομάδες ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αν βρίσκονται σε διαφορετική κατηγορία τότε ανεξαρτήτως του ποια κληρώθηκε πρώτη, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αθλητικό Καλοκαίρι Δήμου Βόλου 2024

Το «Αθλητικό Καλοκαίρι» του Δήμου Βόλου είναι και πάλι εδώ και η αγαπημένη θερινή συνήθεια…

24 Μαΐου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ: Διαιτητές και γραμματείες στην ΕΣΚΑΘ

Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΚΑΘ οι διαιτητές και γραμματείες στα πρωταθλήματα που διοργανώνει. Το πρόγραμμα του…

24 Μαΐου 2024

Σάρωσε τα μετάλλια ο Μαχητής στο Κύπελλο Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών της ΕΛΟΚ

Ο Μαχητής Αγριάς μετείχε στο Κύπελλο Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών που πραγματοποιήθηκε στον Κολινδρό υπό…

24 Μαΐου 2024

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Αθλητές του ΝΟΒΑ σε κοινόβιο

Σε προπονητικό κοινόβιο, προετοιμασίας και επιλογής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ώστε να στελεχωθεί  Εθνική Ομάδα…

24 Μαΐου 2024

Εκδήλωση τιμής στις ηρωίδες του Πηλίου

  Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις ηρωίδες του Πηλίου που έδωσαν τέλος στη ζωή τους…

24 Μαΐου 2024

KYOKUSHINKAI: Επιτυχίες αθλητών από Αλμυρό και Ν. Αγχίαλο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καβάλα το 5ο διεθνές πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate με συμμετοχή αρκετών χωρών…

24 Μαΐου 2024