Τοπικά

Στον Εισαγγελέα το Λιμεναρχείο κατά ΔΕΥΑΜΒ για τη διοχέτευση ανεπεξέργαστων λυμάτων στο λιμάνι

ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ

Στον Εισαγγελέα προσέφυγε σήμερα το Λιμεναρχείο Βόλου, καταθέτοντας αναφορά κατά της ΔΕΥΑΜΒ για ρύπανση του Παγασητικού. Η αναφορά κατατέθηκε με αφορμή τη διοχέτευση ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα, από νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω των εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο αντλιοστάσιο της οδού Αλαμάνας.

Όπως έγινε γνωστό η υπερχείλιση των λυμάτων γίνεται από αγωγό ομβρίων που καταλήγει μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα Βόλου, δηλαδή στην περιοχή ανάμεσα από την προβλήτα του Σιλό και την προβλήτα κοντέινερ.
Η ρύπανση της θάλασσας ήταν εμφανής, αφού τα νερά βάφτηκαν καφέ και έντονη δυσοσμία πλημμύρισε την περιοχή. Υπολογίζεται ότι τα λύματα κάλυψαν έκταση περίπου 150 Χ 300 μέτρα. Η επιβάρυνση θα διαπιστωθεί επισήμως από τα αποτελέσματα αναλύσεων που ζήτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές δειγματοληψίες.

 

 

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ.Γαλάτης αναφέρει:

Σχετικά με την αναφορά του Λιμεναρχείου προς την Εισαγγελία Βόλου για υπερχείλιση λύματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού, διευκρινίζω ότι αυτό έγινε με βάση προγραμματισμένη και εγκεκριμένη, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις βλάβες στο πεπαλαιωμένο δίκτυο αποχέτευσης και εν προκειμένω στο κεντρικό αντλιοστάσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ως πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και μέλος της Δημοτικής Αρχής, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες, αν τυχόν κριθεί ότι υπάρχουν, προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου έναντι της πόλης και των πολιτών.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ “Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από τις εντατικές και συντονισμένες ενέργειες των συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργασίες για την αντικατάσταση του τμήματος του κεντρικού αντλιοστασίου που είχε υποστεί βλάβη στην συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σταμάτησε η εγκεκριμένη υπερχείλιση στο λιμάνι και πλέον το κεντρικό αντλιοστάσιο λειτουργεί κανονικά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το