Αθλητισμός

Στοχευμένες κινήσεις… κάνει ο Ολυμπιακός για την στελέχωση του ρόστερ

Μπορεί να καθυστερεί από πλευράς Ολυμπιακού η ανακοίνωση της πρόσληψης του Περικλή Αμανατίδη, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στη συνεργασία με τον 50χρονο τεχνικό.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν δώσει τα χέρια με τον Αμανατίδη και την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει εκδήλωση στην οποία θα γίνει επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή των «ερυθρολεύκων» και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Ήδη ο Θεσσαλονικιός τεχνικός βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Μακρή και σχεδιάζουν από κοινού το ρόστερ της ομάδας.

Εκτός από τους Μανώλη Φαζό και Παύλο Μητρόπουλο, οι οποίοι ήδη αποτελούν παρελθόν (ο πρώτος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παναχαϊκή και ο δεύτερος στον ΠΑΟ Ρουφ) και ο Νίκος Γιδόπουλος δεν θα είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά. Αποφάσισε να μεταβεί στη Γερμανία και θα αγωνιστεί με την SV Dessau 05 στο πρωτάθλημα VL Σαξονία-Άνχαλτ. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα, ενώ είναι πιθανό να παραμείνει στην ομάδα και ο Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό. Η εμπειρία του είναι δεδομένη και πιστεύεται, πως από τη στιγμή που θα δουλέψει από την αρχή στην προετοιμασία, θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα.

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελούν ουσιαστικά οι Χαβιέ Κλεμέντε, Αλέξανδρος Μπακουλάτι, Τάσος Μαρούδας, Αντερσόνιο Ενγκομπά, Χούλιο Ναβαλόν, αλλά και κάποιοι άλλοι παίκτες που ήταν βασικοί τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, δίχως, ωστόσο να είναι στα πλάνα της ομάδας και της τεχνικής ηγεσίας.

Όσον αφορά το μέτωπο της αναδιάρθρωσης, τα πάντα παραμένουν ρευστά, σχετικά με τη δομή των κατηγοριών της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, κάνει εδώ καιρό επαφές με τηλεοπτικούς πάροχους, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και να τσεκάρει την αγορά.

Στις συζητήσεις που γίνονται, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος κάνει λόγο για ενιαία Β’ εθνική με δύο ομίλους (Βόρειος, Νότιος), η οποία θα αποτελείται από 30 ή 32 ομάδες. Άσχετα, αν η πρόταση που έχει κατατεθεί από την Ένωση στην ΕΠΟ είναι η Σούπερ Λιγκ να έχει 18 ομάδες, η Σούπερ Λιγκ 2 να απαρτίζεται από 16 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ από 14.

Όπως ενημέρωσε τις ομάδες της Λίγκας στη τακτική γενική συνέλευση της περασμένης Τρίτης, η Δημόσια Τηλεόραση μπορεί να δώσει μέχρι και 3,5 εκ. ευρώ. Χθες Πέμπτη υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού του κ. Λεουτσάκου με την Cosmote TV, σε μία προσπάθεια να βρει τρόπο συνεργασίας με το συνδρομητικό κανάλι, θεωρώντας ότι έτσι ίσως καταφέρει να βρει μία καλύτερη και πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση.

Στις σκέψεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου είναι να μεταδίδονται βραδινά παιχνίδια της Β’ κατηγορίας τις Παρασκευές και τις Δευτέρες, αρκεί βέβαια, όλα τα γήπεδα να έχουν προβολείς και να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες στον Άγιο Γεώργιο
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Βόλου στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Το έργο έχει αναλάβει η τεχνική εταιρεία «Περιβαλλοντική Βόλου Αφοί Καραλή» και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του ενός από τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (κύριο γήπεδο-αγωνιστικός χώρος) με σύγχρονο υπόγειο αυτόματο πότισμα και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα και την προετοιμασία που απαιτείται για την σπορά του δευτέρου γηπέδου (βοηθητικό) τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα από την ΠΑΕ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ότι αφορά τις εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του κυρίως γηπέδου προβλέπεται η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου με αντικατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 7.800τ.μ., η προμήθεια νέου έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα, καθώς και η τοποθέτηση του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η αφαίρεση του κατεστραμμένου υφιστάμενου χλοοτάπητα στο σύνολο του, η διαμόρφωση των κατάλληλων κλίσεων για την ορθή απορροή των ομβρίων και η διάστρωση νέου ανθεκτικού χλοοτάπητα ώστε ο αγωνιστικός χώρος να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η αφαίρεση του υπάρχοντος χλοοτάπητα έχει ήδη πραγματοποιηθεί με ειδικό μηχάνημα το οποίο μαζί με το χορτάρι απομάκρυνε και 3-4 εκ. παλιού υποστρώματος και αυτή την στιγμή γίνεται η τελική διαμόρφωση του εδάφους με ράμματα και τσουγκράνες για να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια ώστε να τοποθετηθούν αρχικά οι εγκαταστάσεις και τα μπεκ για το αυτόματο πότισμα και στην συνέχεια να γίνει η απολύμανση του εδάφους και η τοποθέτηση του έτοιμου χλοοτάπητα.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο αγωνιστικό χώρο (βοηθητικό γήπεδο) η σπορά του θα γίνει τον Σεπτέμβριο ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες στα αποδυτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο.

Άλλωστε στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες όχι μόνο για τις προπονητικές ανάγκες της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν αλλά και νωρίτερα για την διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών στο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Όχι, το μπάνιο δεν είναι η πιο βρώμικη γωνιά του σπιτιού σας: Αυτά τα αντικείμενα έχουν τα περισσότερα μικρόβια

Εσφαλμένα τείνουμε να θεωρούμε ότι η τουαλέτα είναι η πιο βρώμικη γωνιά του σπιτιού μας,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρή μετά από 4 ημέρες ερευνών εντοπίστηκε Αμερικανίδα τουρίστρια στο Πάρκο των Παγετώνων

Αμερικανίδα τουρίστρια που αγνοείτο μέσα στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, στη νότια Αργεντινή, βρέθηκε νεκρή…

3 Δεκεμβρίου 2023

Δεν «ζεστάθηκε» ακόμα η αγορά καυσόξυλων

Υποτονική ακόμα η κίνηση στα καυσόξυλα και το πέλλετ με τον καιρό να είναι σύμμαχος…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Nάρκη» στη γεωργία η έλλειψη εργατών γης – Τους ψάχνουν με το «κιάλι» στη Μαγνησία

Τεράστιο είναι και τη φετινή χρονιά το πρόβλημα με την έλλειψη αλλοδαπών εργατών γης στη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Φιλανθρωπικό παζαράκι Χριστουγέννων στα Καλά Νερά

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει το Γ’ Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά στα σούπερ μάρκετ και με ποια προϊόντα

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του «καλαθιού των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ, το…

3 Δεκεμβρίου 2023