Αθλητισμός

Στο Κάουνας για την πρώτη νίκη σε ξένο έδαφος μετά από 4 μήνες ο Παναθηναϊκός

Στο Κάουνας δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός, που θα αναμετρηθεί με τη Ζαλγκίρις (20:00 Novasports 1) για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Το «τριφύλλι» αναζητά την πρώτη του νίκη σε ξένο έδαφος εδώ και 4 μήνες, αφού σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε μόνο ένα διπλό στη διοργάνωση. Κι αυτό στην Ελλάδα (σ.σ. στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό)…
Η ομάδα του Κάτας έρχεται από την επική ανατροπή εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο, την οποία νίκησε 86-83 στην παράταση στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 11-20.
Οι «πράσινοι» θέλουν να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα μια αποτυχημένη χρονιά στην Ευρωλίγκα κι ενώ έχουν ακόμα δύο αγώνες, τα εξ αναβολής με Ζενίτ (12/4) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/4).
Ο Ισραηλινός τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών, αφού επανήλθε στη δράση και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.
Αντιθέτως, οι Λιθουανοί θα παραταχθούν… γυμνοί στη ρακέτα, καθώς θα λείψουν σίγουρα οι φόργουορντ Ρούμπιτ και Χέις, ενώ ο σέντερ Λοβέρν δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Επίσης, θα απουσιάσει ο γκαρντ/φόργουορντ Μιλάνκις, που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό του.

Η Ζαλγκίρις έρχεται από ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν (71-70), που ήταν η 5η στις 6 τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και την έριξε σε αρνητικό ρεκόρ (16-17).
Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα παίξει ο τομέας των ριμπάουντ, με το «τριφύλλι» να είναι δεύτερο σε όλη την Ευρωλίγκα στη σχετική κατηγορία (34,7/μέσο όρο) και τους γηπεδούχους να βρίσκονται μόλις στη 13η θέση (31,1/μέσο όρο).
Από την άλλη, οι Λιθουανοί είναι οι πιο εύστοχοι στη διοργάνωση σε βολές (84%) και τρίποντα (42%), την ώρα που οι παίκτες του Κάτας εκτελούν με το δεύτερο χειρότερο ποσοστό έξω από τα 6,75μ. (35,2%) και το χειρότερο στις βολές (74,9%).
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία) και Αρτέμ Λαβρούκιν (Ρωσία).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δίκη Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις 29 Μαρτίου θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η…

22 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Παραδώσαμε νέα στοιχεία στις ανακριτικές αρχές για τις συνθήκες της έκρηξης, λέει συγγενής θύματος

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της νεκρής Βασιλικής Χλωρού στην τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών…

22 Μαρτίου 2024

Ψήφος

Τα Χριστούγεννα οι πληρότητες είχαν πάει καλά στην περιοχή μας. Ακολούθησε μετά ένα πολύ ήσυχο…

22 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου: «Κυβερνητικός εμπαιγμός με φόντο τη λιμνοδεξαμενή Σκοπέλου – Εκτός λειτουργίας παρά τις δεσμεύσεις για επισκευή από το 2022»

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται…

22 Μαρτίου 2024

Θόδωρος Κατσαδράμης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 95 ετών, άφησε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης. Τη δυσάρεστη…

22 Μαρτίου 2024

Χάσμα

Τελικά το χάσμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς αντί να «γεφυρώνεται» μεγαλώνει κι…

22 Μαρτίου 2024