Τοπικά

Στο εδώλιο Καμερουνέζος για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία

Ο κατηγορούμενος από το Καμερούν, κάθισε χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καθώς είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.
Για τις ανάγκες της μετάφρασης παραβρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία δικηγόρος με άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας, ωστόσο ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ακοή του (είχε ακουστικό) και έτσι η δίκη εξελίχθηκε μεταξύ ελληνικής και γαλλικής διαλέκτου…

Ο πρόεδρος του Αυτόφωρου, πότε κάνοντας χρήση των γαλλικών που γνώριζε, πότε με τα ελληνικά, αλλά και ο διερμηνέας, προσπάθησαν να ενημερώσουν τον κατηγορούμενο, για το αν ήθελε να λάβει αναβολή. Ο Καμερουνέζος άλλα άκουγε και άλλα δεν άκουγε, η συνεννόηση μαζί του ήταν προβληματική, αλλά τελικά το Αυτόφωρο κατέληξε στην καταδίκη του με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, καθώς και δυνατότητα έφεσης. Απολογούμενος ο αλλοδαπός, που συνελήφθη με κλεμμένο αλλά γνήσιο διαβατήριο Άγγλου υπηκόου, δήλωσε ότι βρίσκεται τρία χρόνια στην Ελλάδα, ότι βρήκε το διαβατήριο στην πλατεία Αμερικής και ότι έληξε το άσυλό του στη χώρα μας και περιμένει να εξεταστεί εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή. Ο συλληφθείς ήθελε να ταξιδέψει από τη Σκιάθο στη Βιέννη και από εκεί στο Βέλγιο, προκειμένου να εργαστεί. Η σύλληψή του είχε γίνει προχθές στις 8μ.μ., ενώ μαζί του είχε συλληφθεί και μία Ελληνίδα, κατηγορούμενη ότι διευκόλυνε την έξοδό του από τη χώρα. Τελικά η Ελληνίδα αφέθηκε ελεύθερη μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο. Το ταξιδιωτικό έγγραφο του αλλοδαπού κατασχέθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το