Τοπικά

Στο εδώλιο 21χρονος μετά από καταγγελία για βιασμό συνομήλικης του σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα

Προδοσία, απογοήτευση, θυμός, ντροπή.

Με αυτές τις λέξεις μια 21χρονη κοπέλα περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά τον βιασμό που κατήγγειλε η ίδια ότι υπέστη από ένα συνομήλικο της σε πάρτι ενηλικίωσης στο Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021.

Η κοπέλα ήταν μαζί με τις φίλες της στο πάρτι όπου ο 17χρονος τότε φίλος της θα γιόρταζε την ενηλικίωση του. Η βραδιά κυλούσε ομαλά, με αλκοόλ χορό και μουσική, όταν η κοπέλα η οποία είχε καταναλώσει τέσσερα ποτά ζήτησε να αλλάξει ρούχα για να αισθάνεται πιο άνετα.

Ο νεαρός οικοδεσπότης στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι έστειλε την κοπέλα σε ένα δωμάτιο για να αλλάξει όμως μαζί της πήγε και ο κατηγορούμενος. Οι δύο τους δεν ήταν άγνωστοι. Είχαν ήδη συνευρεθεί σεξουαλικά κατά το παρελθόν. Όμως εκείνο το βράδυ η κοπέλα ήταν ξεκάθαρη για τις προθέσεις της. Ο κατηγορούμενος κλείδωσε το δωμάτιο, της έβγαλε τα ρούχα και με τη χρήση βίας προχώρησε στην πράξη παρά την διαμαρτυρία της κοπέλας.

«Δεν θέλω σταμάτα» ήταν η φράση που έλεγε ξανά και ξανά η κοπέλα όμως ο κατηγορούμενος συνέχιζε. Και όταν πλέον η πράξη είχε τελειώσει η 18χρονη σε άθλια κατάσταση, όπως κατέθεσε, πήγε στο μπάνιο και μετέφερε τα όσα είχαν συμβεί στις φίλες της. Μετά από λίγη ώρα η κοπέλα αποχώρησε από το σπίτι και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Γι’ αυτή την πράξη ο 21χρονος βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο κατηγορούμενος για την πράξη του βιασμού.

Η κοπέλα κατέθεσε όσα βίωσε εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη και πρόσθεσε επίσης τα όσα έγιναν μετά. Πώς αισθανόταν «προδοσία, απογοήτευση, ντροπή, θυμό και βρώμικη» μετά το συμβάν, τις κατηγορίες που της απέδιδε ο περίγυρος της και τους φίλους της που έχασε. Κατέθεσε πως τις πρώτες μέρες φοβόταν να βγει από το σπίτι της και χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών για να σταθεί ψυχολογικά ξανά στα πόδια της.

Σε ερώτηση της έδρας γιατί πήγε μαζί του στο δωμάτιο γνωρίζοντας πως ο κατηγορούμενος μπορούσε να αντιδράσει έτσι, η κοπέλα απάντησε πως «αν του έλεγα όχι δεν πίστευα πως δεν θα σταματούσε».

«Προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα» κατέθεσε η κοπέλα σχετικά με την αντίδραση της στο συμβάν.

Η κατάθεση της διήρκεσε αρκετή ώρα για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι καταθέσεις συγγενικών της προσώπων και των νεαρών που ήταν στο πάρτι εκείνο το βράδυ. Κατά την ακροαματική διαδικασία η πλευρά της υπεράσπισης στάθηκε στον χαρακτήρα της κοπέλας και στην σκοπιμότητα της καταγγελίας καθώς ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι υπήρξε συναίνεση.

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του κατηγορουμένου για την μεθεπόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως μετά το περιστατικό και την καταγγελία της κοπέλας είχε συλληφθεί για συνέργεια και το αγόρι στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι, αλλά απαλλάχθηκε των κατηγοριών από τις εισαγγελικές αρχές του Βόλου.

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το