Ελλάδα

Στις 29 Οκτωβρίου η δίκη Διώτη για τη «λίστα Λαγκάρντ»

diotis
Σις 29 Οκτωβρίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Ιωάννης Διώτης, η δίκη του οποίου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά λόγω ωραρίου το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση του.

Ο κ. Διώτης είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, μετά από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, που περιελάμβανε 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, ώστε να αντλήσει στοιχεία για φορολογικούς ελέγχους.
Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αρνείται την πράξη που του αποδίδεται ισχυριζόμενος πως τα επίμαχα στοιχεία αποτελούσαν «παράνομο υποκλαπέν υλικό». Στην κατάθεση του στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Διώτης, προς επίρρωση της άποψης του, είχε υποστηρίξει πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκος του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η επίμαχη λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών.
Να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση αρχικά είχε κατηγορηθεί και ο Ιωάννης Καπελέρης , τον οποίο διαδέχθηκε στο ΣΔΟΕ ο κ. Διώτης τον Μάιο του 2011, ο οποίος ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το