Τοπικά

Στήριξη πολλών οικογενειών ενόψει Χριστουγέννων προγραμματίζει η Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας

Μία μεγάλη ανθρωπιστική δράση στήριξης οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, ετοιμάζουν οι εθελοντές της «Τοπικής Ομάδας Ενημέρωσης και Αλληλοβοήθειας ενάντια στον COVID-19 Βόλος».
Μιλώντας στη «Θ» ο νοσηλευτής, Γρηγόρης Γαγάρας, ιδρυτής της διαδικτυακής ομάδας, αναφέρθηκε στο έργο, στα αιτήματα που λαμβάνουν, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλουν να εξυπηρετήσουν πολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Όπως δήλωσε ο κ. Γαγάρας «Συγκεντρώσαμε από χορηγίες και ανοιγόμαστε στην τοπική κοινωνία, προκειμένου ενόψει Χριστουγέννων να βοηθήσουμε 10 – 12 οικογένειες. Στόχος μας είναι να ετοιμάσουμε μεγάλα πακέτα για τις ανάγκες των Χριστουγέννων και μάλιστα μέσα στις προσεχείς ημέρες, θα ανακοινώσουμε μέσω της ομάδας στα social media την επικαιροποιημένη λίστα με χριστουγεννιάτικα είδη».
Ο κ. Γαγάρας επεσήμανε ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί από συμπολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα, ΤΕΒΑ, ζούνε με 600 ευρώ τον μήνα και είναι κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες είτε διαζευγμένοι γονείς είτε συμπολίτες μας που είναι μόνοι τους, είτε οικογένειες της διπλανής πόρτας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι καλούν στην Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας όχι για να λάβουν μακροχρόνια στήριξη, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, θέλοντας να κρατήσουν παράλληλα την ανωνυμία τους. «Τόσο καιρό έχουμε ακούσει κι έχουμε μιλήσει με πάρα πολλούς ανθρώπους και πραγματικά νιώθουμε κι εμείς συγκινημένοι με τα όσα βλέπουμε καθημερινά. Έχουμε δει πολύ δυσανάλογο πόνο και οι ισορροπίες που πρέπει να κρατιούνται είναι λεπτές» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η Ομάδα έχει βοηθήσει πολλές δεκάδες συμπολιτών μας. «Δεν βοηθάμε σε καθημερινή βάση, αλλά συνδράμουμε στο να ορθοποδήσουν, να βγάλουν ΚΕΑ κ.ά. και το σημαντικό είναι ότι έχουμε βοήθεια και από επαγγελματίες. Έχουμε βρει δουλειά σε ανθρώπους και στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες του κόσμου που έρχεται σε επαφή με εμάς και παράλληλα να διατηρήσουμε και την ανωνυμία του δωρητή» δήλωσε ο κ. Γαγάρας και συνέχισε «Αυτόν που θέλει να βοηθήσει κι αποσκοπεί στην άμεση διαφήμισή του τον αποκλείουμε. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν εμπλεκόμαστε πολιτικά ούτε συνδικαλιστικά. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας και βοηθάμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».
Επίσης, συμπλήρωσε ότι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο δίκτυο στην αρχή της καραντίνας κι όλο αυτό μεγάλωσε, έχοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα για το πώς η κοινωνία όπως είπε «μπορεί να δικτυώσει ανάγκες προσφοράς όπως η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη».

Ιδρυτική ομάδα
Η Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου συστάθηκε τον Μάρτιο του 2020, από οκτώ άτομα κι έναν ευρύτερο κύκλο συμπολιτών μας, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας, το οποίο πλέον έχει αυξηθεί κι έχει επεκταθεί.
Τα μέλη της ιδρυτικής ομάδας συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα και μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, γίνεται η σύνθεση των προτάσεων με ομόφωνο τρόπο. Όπως δήλωσε ο κ. Γαγάρας «Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του κόσμου και της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Η προσφορά του κόσμου είναι τεράστια και το σημαντικό είναι ότι μέσα από την ομάδα και από την ανταπόκριση που υπάρχει διδάσκονται αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός και από εκεί πηγάζει και το μότο μας ότι «έχουμε ο ένας τον άλλον». Θέλουμε την άμεση ανθρωπιά».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τη Δευτέρα 18/12 η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ

Τη Δευτέρα 18/12 και στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί η τακτική…

12 Δεκεμβρίου 2023

Η στρατιώτης που έζησε από θαύμα – Δέχτηκε 12 σφαίρες, αλλά προσποιήθηκε τη νεκρή

Μια Ισραηλινή στρατιώτης έζησε ως εκ θαύματος και διηγήθηκε την ιστορία φρίκης και τρόμου που…

12 Δεκεμβρίου 2023

“Διέλυσε” με 6-0 τις Ελπίδες Καρδίτσας ο Βόλος 2004

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Α.Σ. Βόλος 2004. Για την 8η…

12 Δεκεμβρίου 2023

Υπό διερεύνηση η καταγγελία για bullying σε βάρος μαθητή δημοτικού στον Βόλο

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η καταγγελία που είδε τοπ φως της δημοσιότητας για περιστατικό bullying σε…

12 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος 37χρονου ιδιοκτήτη στη Θεσσαλονίκη: Γιατί αντέδρασαν έτσι τα σκυλιά και επιτέθηκαν θανάσιμα στην 50χρονη – Η υπερασπιστική γραμμή

Άλλη διάσταση δίνει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, τα σκυλιά του οποίου κατασπάραξαν την 50χρονη στη…

12 Δεκεμβρίου 2023

Προπορεύεται στη Γ’ ΕΠΣΘ η Αγία Παρασκευή μετά το 1-2 σε βάρος του Πηλέα

Για την 8η ημέρα της Γ’ ΕΠΣΘ η Αγία Παρασκευή κέρδισε 1-2 τον Πηλέα και…

12 Δεκεμβρίου 2023