Τοπικά

Στην Υπουργό Παιδείας ο Δημητριάδος

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό, αρμόδια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Ζέτα Μακρή και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση, κ. Άγγελο Συρίγο.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης  παρέδωσε στην Υπουργό και στους Υφυπουργούς την πλήρη σειρά των Πρακτικών των Συνεδρίων, τα οποία διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η σειρά αποτελείται από 10 τόμους που περιλαμβάνουν τα Πρακτικά 10 Επιστημονικών Συνεδρίων. Τα Συνέδρια πραγματοποιήθηκαν από το 2012 μέχρι και το 2020 και κάλυψαν μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικών με την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση. Η Εκκλησία της Ελλάδος καταθέτει, ως συνεισφορά στον εορτασμό, μία σειρά επιστημονικών έργων με ποικιλία θεμάτων και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Εξ άλλου ο  κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως για την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων με την Εκκλησία της Ελλάδος ως προς τη διοργάνωση τριών μαθητικών διαγωνισμών. Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν βίντεο διαρκείας 6 λεπτών επιλέγοντας μία προσωπικότητα που έδρασε πριν, κατά ή μετά την Επανάσταση του 1821.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσφορά των τόμων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί η συνεργασία του Υπουργείου με τη Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας. Επίσης δήλωσε ότι για όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία η ίδια επιδιώκει να διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το