Τοπικά

Στην τελική φάση για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Στην τελική φάση του διαγωνισμού στην Ελλάδα για την επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα, πέρασε η μία από τις δύο ομάδες ρομποτικής του 8ου Γυμνάσιο Βόλου.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς η ομάδα διαγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους περιφερειακούς πανθεσσαλικούς αγώνες που έγιναν στη Λάρισα όπου και διακρίθηκε περνώντας στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεθαύριο Σάββατο.

Το 8ο Γυμνάσιο τα τελευταία χρόνια έχει περάσει άλλες δύο φορές σε τελική φάση πανελλήνιου διαγωνισμού. Μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν φέτος, όπου έλαβε και ειδικό βραβείο.
Τώρα, όμως πέτυχε σε τελική φάση που αφορά στην επιλογή της ομάδας για την Ολυμπιάδα. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του φορέα WRO (World Robot Olympiad) Hellas.
Οι ομάδες του 8ου Γυμνασίου που συμμετείχαν ήταν των τριών ατόμων αλλά υπήρχαν δύο απόντες στον διαγωνισμό, ένας για κάθε ομάδα.
Συνεπώς αυτοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν: 1. Οι Roboregulators που αποτελούνται από τους Καραγιάννη Δημήτρη και Κουσκουρίδα Στέργιο
2. Οι ArgoDroids που αποτελούνται από τους Βογιατζιδόπουλο Γιώργο και Νικολέρη Κυριαζή.

Επειδή κάθε ομάδα δικαιούται να δηλώσει τρεις μαθητές, στον τελικό θα συμπληρώσει την προκρινόμενη ομάδα των Roboregulators ο Νικολέρης Κυριαζής ο οποίος θα αγωνιστεί μαζί με τους Καραγιάννη Δημήτρη και Κουσκουρίδα Στέργιο.

Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε στον περιφερειακό διαγωνισμό με δύο ομάδες και πέρασε στην τελική φάση η μία. Ο υπεύθυνος καθηγητής πληροφορικής που εδώ και χρόνια έχει εισαγάγει την αξία της ρομποτικής στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, κ. Νίκος Σαμαράς ανέφερε: «Οι μαθητές προετοιμάστηκαν πολύ συστηματικά και σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και έφτασαν σε αυτή την σημαντική επιτυχία, να περάσουν δηλαδή στην τελική φάση του διαγωνισμού για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στην Κόστα Ρίκα. Και οι δύο ομάδες του σχολείου ήταν αφοσιωμένες στον στόχος του και αξίζουν συγχαρητήρια. Μάλιστα οι μαθητές αγαπούν τόσο πολύ αυτό που κάνουν, ώστε έρχονταν ακόμη μετά το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεων, όταν άλλοι συνομήλικοι έκαναν ήδη διακοπές, στο σχολείο από τις 9 το πρωί μέχρι 1.30 το μεσημέρι και προπονούνταν με τις κατασκευές τους για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό».
Η φετινή ονομασία της Ολυμπιάδας είναι «Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της Β’ ΕΠΣΘ

Με τα γκολ των Μακρή (7’ πεν.) και Τόπα (87’) οι Μυρμιδόνες κέρδισαν 2-0 τη…

12 Μαρτίου 2024

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα τείχη του Κάστρου του Ουίνδσορ – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Τροχαίο ατύχημα στο Μπερκσάιρ, με ένα αυτοκίνητο να εκτρέπεται της πορείας του και να πέφτει…

12 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Ρέθυμνο: 13χρονη έμεινε έγκυος από τον 15χρονο αδερφό της

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα 13χρονο κοριτσάκι από το Ρέθυμνο έμεινε έγκυος από…

12 Μαρτίου 2024

Άνετη πριν το ντέρμπι η Αγία Άννα 5-0 την Αγχίαλο

Με άνεση η Αγία Άννα επιβλήθηκε 5-0 της Αγχιάλου και συνεχίζει να καταδιώκει τον Ολυμπιακό.…

12 Μαρτίου 2024

Απαντήσεις Μπέου για προσφυγή κι εξώδικα σε ΜΜΕ – Σε ένα μήνα η τελική μελέτη για τη Θεσσαλία

Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και…

12 Μαρτίου 2024

Εύκολα “καθάρισε” τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Γρήγορα και εύκολα ο Ολυμπιακός προσέθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του στο παιχνίδι με τον…

12 Μαρτίου 2024