Κατηγορίες: Τοπικά

Στην τελική ευθεία η ανταλλαγή ακινήτων Νοσοκομείου – Δήμου Βόλου “Θ”

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το ζήτημα της ανταλλαγής των ακινήτων μεταξύ του Νοσοκομείου και του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αναγερθεί σε οικόπεδο επί της οδού Κασσαβέτη Στέκι Παιδιού με Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη με τον ευεργέτη και δωρητή κ. Χαράλαμπο Τσιμά να ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει το όλο εγχείρημα προσφέροντας μάλιστα 500.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής των ακινήτων το Νοσοκομείο θα διαθέσει στο Δήμο Βόλου το μισό τμήμα του οικοπέδου επί της οδού Κασσαβέτη, ώστε ο Δήμος να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και να ανεγείρει το κτίριο, ενώ σε αντάλλαγμα το Νοσοκομείο θα λάβει ένα νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Κονταράτου. Μάλιστα ενεργοποιήθηκαν και εκτιμητές, ώστε τα δύο ακίνητα που θα ανταλλαχθούν να έχουν την ίδια αξία τιμήματος.
Το θέμα είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια με τους αρμόδιους φορείς να επιζητούν την επίλυσή του. Η νέα εξέλιξη είναι πως πριν δέκα ημέρες απέστειλαν έγγραφο τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέροντας πως το ζήτημα έχει προωθηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, ώστε να δώσει την τελική της έγκριση και να συνταχθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη η συμβολαιογραφική πράξη για την ανταλλαγή.
Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Μπαλής τόνισε πως «τόσο το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, καθώς και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχουν εγκρίνει την ανταλλαγή των δύο ακινήτων. Το θέμα προωθήθηκε στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών και πριν δέκα ημέρες λάβαμε απάντησή τους σύμφωνα με την οποία το αίτημα έχει προωθηθεί πλέον στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Πλέον θα πρέπει να συνεδριάσει το Συμβούλιο της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών για να δώσει την τελική έγκριση και μετά θα υπογραφεί και η τελική συμβολαιογραφική πράξη ανταλλαγής των ακινήτων. Επομένως το ζήτημα βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και από πληροφορίες που έχουμε το Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών θα συνεδριάσει ίσως και εντός του Σεπτεμβρίου. .
Ο κ. Μπαλής πρόσθεσε πως το Νοσοκομείο συμφωνεί να παραχωρήσει στο Δήμο Βόλου το μισό οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Κασσαβέτη και έχει συνολικό εμβαδόν πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα, ώστε εκεί να ανεγερθεί Στέκι Παιδιού και Εφηβική – Παιδική Βιβλιοθήκη που θα ανήκει στο Δήμο. Μάλιστα ο δωρητής κ. Τσιμάς έχει προσφερθεί να διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανέγερση της όλης υποδομής για τα παιδιά. Από την πλευρά το Νοσοκομείο θα λάβει από το Δήμο στο πλαίσιο της ανταλλαγής ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο θα εξετάσει πώς θα αξιοποιήσει. Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κονταράτου-Φιλελλήνων και έχει εμβαδόν πάνω από 400 τετραγωνικά μέτρα.

Δεύτερος μόνιμος γιατρός
Και δεύτερος μόνιμος γιατρός διορίστηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου μέσα από τη διαδικασία του συμβουλίου κρίσεων. Πρόκειται για γιατρό με ειδικότητα παθολόγου, επιμελητή Β’, που υπηρετούσε ήδη στο ΕΣΥ και ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Α’ Παθολογική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αργυρός για τον γάμο Κασσελάκη στην Κρήτη: Αν δεν έχω συναυλία, θα κατέβω με χαρά

Ο Γιώργος Λιάγκας συνάντησε τις προάλλες τον Στέφανο Κασσελάκη στις Σπέτσες για μια συνέντευξη. Σε…

27 Μαΐου 2024

Αθρόα η συμμετοχή στις εκλογές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Photos

Αθρόα είναι η συμμετοχή των καθηγητών, στις εκλογές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που διεξάγονται από το…

27 Μαΐου 2024

Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων

Από πρόθεση ξεκίνησε η φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, σύμφωνα με τις…

27 Μαΐου 2024

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Μου έκλεψαν τα κοσμήματα και φοβάμαι να αγοράσω άλλα, οπότε παίρνω ψεύτικα

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανέβασε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου ένα βίντεο στο οποίο δείχνει…

27 Μαΐου 2024

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το νοσοκομείο παίδων όπου πέθαναν 6 νεογέννητα σε πυρκαγιά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του και ένας γιατρός

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την σύλληψη ενός γιατρού και του ιδιοκτήτη ενός νοσοκομείου παίδων,…

27 Μαΐου 2024

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Πάνω από το 12% των παιδιών πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό, περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν…

27 Μαΐου 2024