Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«2 χρόνια υποσχέσεις για την αύξηση οδοιπορικών των αιμοκαθαιρόμενων»

Την καθυστέρηση στην αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, για τις μετακινήσεις τους σε δομές ώστε να κάνουν τις απαραίτητες για την υγεία τους θεραπείες έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Τον Ιούνιο του 2022 αναπροσαρμόστηκαν τα κόμιστρα των ταξί κατά 30% χωρίς αντίστοιχα να αναπροσαρμοστούν τα οδοιπορικά των ασθενών. Τα έξοδα μετακίνησης που αποζημιώνει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι 115 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο δεν καλύπτει το κόστος μεταφοράς του ασθενή ούτε 6 φορές τον μήνα.
Όπως αναφέρεται και στην Επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, την οποία διαβίβασε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο Αλ. Μεϊκόπουλος, η αιμοκάθαρση πραγματοποιείται 12 φορές τον μήνα. Οι ασθενείς, που ζουν μακριά από κέντρα αιμοκάθαρσης, καλούνται να καλύψουν μεγάλο μέρος του κόστος μετακίνησης από την τσέπη τους.
Παρότι υπάρχει εδώ 2 χρόνια απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση των οδοιπορικών και η κυβέρνηση δεσμεύεται επανειλημμένα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, για την εφαρμογή του μέτρου, οι νεφροπαθείς και θαλασσαιμικοί ακόμα περιμένουν.
«Αρμοδίως έχουν δοθεί και πάλι διαβεβαιώσεις ότι το θέμα οδεύει προς υλοποίηση. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια αδιαφορίας και να φθάσουμε πριν τις Ευρωεκλογές προκειμένου να δρομολογηθεί ένα μέτρο που θα ανακουφίσει πολλούς συνανθρώπους μας και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Έστω και για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, ας τηρήσουν την υπόσχεση με άμεση αναπροσαρμογή των οδοιπορικών» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: 40χρονος παρέσυρε με ΙΧ τη σύζυγό του που οδηγούσε μηχανή – 33χρονος υπαρχιφύλακας απειλούσε την πρώην του

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, με θύματα μία 35χρονη και μία…

17 Ιουνίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Πώς θα αποζημιώνονται γιατροί και διαγνωστικά για τις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Τον «τιμοκατάλογο» αποζημίωσης για τους γιατρούς που θα διεξάγουν τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον…

17 Ιουνίου 2024

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

Στο τέλος του Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η 3η διμηνιαία δόση του 2024 αναφορικά με το επίδομα παιδιού,…

17 Ιουνίου 2024

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 16.00 στο Νέο Διοικητήριο…

17 Ιουνίου 2024

Γιώργος Μαζωνάκης: Έστειλε εξώδικο στην αδερφή του και έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της

Με μια ανακοίνωση - φωτιά ο Γιώργος Μαζωνάκης επέλεξε να συνεχίσει την υπόθεση της δικαστικής…

17 Ιουνίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου με το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκαν προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για…

17 Ιουνίου 2024