Τοπικά

Στην Ουγγαρία με το μονοθέσιο “Nessus” το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας! (video)

Στον διαγωνισμό Formula SAE της Ουγγαρίας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά φέτος, με το καινούριο, πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο “Nessus’’, η ομάδα Centaurus Racing Team του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία κατέλαβε την 30η θέση στην κατάταξη ανάμεσα σε 38 ομάδες.

Η μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα ήταν το γεγονός πως το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό στα δυναμικά αγωνίσματα, καθώς  πέτυχε να κατακτήσει τη 10η θέση στο αγώνισμα του Skidpad, ανταγωνιζόμενο τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η 12η θέση στην παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία, καθώς αποδεικνύει πως η ομάδα διαθέτει γερές βάσεις σε αυτό το αγώνισμα και μπορεί να είναι σταθερά ανταγωνιστική. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον ‘’Nessus’’ από το να τερματίσει στο αγώνισμα της αντοχής (Endurance), διακόπτοντας την πορεία του στα μισά της διαδρομής. Επίσης, όσον αφορά το αγώνισμα του σχεδιασμού, οι κριτές τόνισαν ότι η ομάδα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και πως, συνεχίζοντας να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, θα πάει πολύ μπροστά.

Όπως επισήμαναν τα μέλη της Centaurus Racing Team, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η ομάδα επιστρέφει από την Ουγγαρία με αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά, γεγονός που οφείλεται τόσο στο ανταγωνιστικό πρόσωπο του μονοθέσιου, όσο και στις καλές κριτικές που απέσπασε. «Στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τον ‘’Nessus’’, ούτως ώστε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να σηκώσουμε την Ελληνική σημαία ξανά στο βάθρο τα επόμενα χρόνια», ανέφεραν χαρακτηριστικά και ευχαρίστησαν τους χορηγούς για τη πολύτιμη βοήθεια τους και ιδιαίτερα τους χρυσούς χορηγούς, την τοπική κοινωνία μέσα από το πρόγραμμα 100×100, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη «ΣΤΡΑΤΖΟΠΟΙΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΦΟΙ Λ.ΛΑΖΑΡΟΥ Ο.Ε.» και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το