Ελλάδα

Στην Κομοτηνή ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Μίλησε για τους Έλληνες στρατιωτικούς και τον λόγο επίσκεψής του

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο τουρκικό προξενείο της πόλης, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα και ένα «χάρηκα πολύ».  Η παραμονή του στο προξενείο ήταν ολιγόλεπτη και ακολούθως ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Στη διαδρομή αυτή κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας. Με χειροκροτήματα τον υποδέχτηκε ο κόσμος στον αύλειο χώρο της νεολαίας, όπου ο υποψήφιος πρόεδρος θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Νωρίτερα ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης. Έκανε μία σύντομη τοποθέτηση μόνο στην τουρκική γλώσσα, όμως φρόντισε να έχει μεταφραστή όταν δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ απάντησε σε ερωτήσεις για τους Έλληνες στρατιωτικούς, τα ελληνικά νησιά και τον λόγο επίσκεψής του στην Κομοτηνή. Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς ανέφερε ότι υπάρχει δικαιοσύνη και απέφυγε οποιαδήποτε άλλη αναφορά, ενώ ερωτηθείς για ποιο λόγο κάνει επίσκεψη στην πόλη της Θράκης αφού δεν έχει ψηφοφόρους εδώ, είπε πως έχει συγγενείς γι΄αυτό και έρχεται.

Με μια προκλητική δήλωση ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναφέρθηκε στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη και έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των Μητρετώδη και Κούκλατζη με τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς!

Μιλώντας στην Κομοτηνή όπου περιοδεύει ο υποψήφιος Πρόεδρος των κεμαλιστών, Μουχαρέμ Ιντζέ, αν και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δυο χώρες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, στήριξε ουσιαστικά την εθνικιστική πολιτική του Ερντογάν.

Ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμα στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες απάντησε πως: «Στην Τουρκία έχουμε Δικαιοσύνη..»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αβάσιμες όλες οι αιτήσεις των ιατρικών συλλόγων κατά του προσωπικού γιατρού, λέει το ΣτΕ

Ο θεσμός του προσωπικού ιατρού, που αφορά όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών, έχει…

26 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ κατηγορούμενος από τον ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της Σύμβασης 717

Συνεχίζονται ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση…

26 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης: Υπονομευτής του πολιτεύματος ο Κασσελάκης – Πρόθυμος να εξυπηρετήσει συμφέροντα ο Ανδρουλάκης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντάς…

26 Μαρτίου 2024

Shannen Doherty για την Kate Middleton: «Ήρθε η στιγμή να μάθουμε να σεβόμαστε την προσωπική ζωή των άλλων»

Αμέτρητα ήταν τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) μετά τη δημόσια…

26 Μαρτίου 2024

Δέκα δράσεις θωράκισης της Θεσσαλίας προτείνει ο Ευθύμης Λέκκας

10 δράσεις θωράκισης της Θεσσαλίας προτείνει ο Ευθύμης Λέκκας ( Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας…

26 Μαρτίου 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει το «Wine & Chat III: Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα»

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Το Wine & Chat…

26 Μαρτίου 2024