Ελλάδα

Μαρινάκης: Υπονομευτής του πολιτεύματος ο Κασσελάκης – Πρόθυμος να εξυπηρετήσει συμφέροντα ο Ανδρουλάκης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντάς τον υπονομευτή του πολιτεύματος.

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος, με αυτήν την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση του. Φέτος το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, θα γιορτάσουμε 50 χρόνια ισχυρής και στερεάς δημοκρατίας. Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια κάποια εκ των οποίων ήταν ταραχώδη δύσκολα χρόνια με έντονες πολιτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις έχουν γίνει πολλές διαδικασίες βουλευτικών εκλογών, διαδικασίες οι οποίες ήταν όπως είπα σε δύσκολους καιρούς. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει αυτό το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης περνάει ουσιαστικά σε μια άλλη πίστα και από την πολιτική γελοιοποίηση της θέσης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται όπως είπα και στην αρχή της απάντησής μου συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος. Το να σταθούμε λοιπόν απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη λογική δεν είναι κομματικό καθήκον η κυβερνητική υποχρέωση είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παράλληλα, έδειξε συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από την κατάθεση της συγκεκριμένης πρόταση και ουσιαστικά προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας το Βήμα. «Η συζήτηση που ξεκίνησε αυτό το σαββατοκύριακο είναι μια ξεχωριστή συζήτηση σε σχέση με τη συνολική συζήτηση για το δυστύχημα των Τεμπών γιατί ξέρετε κάποιοι προσπαθούνε να στοχοποιήσουν συνειδητά τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή μας, τους βουλευτές ενός κόμματος. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι οι οποίοι και εμείς προφανώς, όχι όσο οι συγγενείς των θυμάτων, πονέσαμε με αυτό το οποίο συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει παιδιά και να μην συγκλονίστηκε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και προφανώς όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη και μόνο τη δικαιοσύνη αμερόληπτα και αντικειμενικά χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παράλληλα υπογράμμισε ότι τα λέει αυτά διότι ένα μέρος της κοινωνίας, μας στοχοποιεί, μας επιτίθεται, μας παρουσιάζει ως κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι κανένας από μας στην πραγματικότητα. «Πολλοί εκμεταλλευόμενοι ένα πρόσφορο έδαφος με παραπλανητικούς τίτλους για διάδοση φημών για να βάζουν πολλές φορές το κάρο μπροστά από το άλογο, δηλαδή πριν καλά καλά τοποθετηθεί η δικαιοσύνη να εμφανίζουν μια εικόνα, η οποία είναι πολύ εύκολο να γίνει αποδεκτή από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, γιατί υπάρχει οργή υπάρχει θυμός όπως σε κάθε τραγικό γεγονός σε κάθε τραγικό δυστύχημα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη το δημοσίευμα του Βήματος προσπαθεί με έναν παραπλανητικό τίτλο και στη συνέχεια στο εσωτερικό του δημοσιεύματος να θέσει εν αμφιβόλω, μέσα από μια παράθεση γεγονότων ουσιαστικά το πώς μεταφέρθηκε το ζήτημα του ανθρώπινου λάθος. Προσπαθεί, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να χτίσει κάποιες κατηγορίες περί μονταζιέρας, να δημιουργήσει συνειρμούς περί προσπάθειας κάποιων – ποιοι άραγε θα μπορούσαν να είναι αυτοί κατά το δημοσίευμα- αρχικά να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να στρέψουν μόνο στο ανθρώπινο λάθος.

Παραθέτοντας τα γεγονότα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό είναι η ίδια η έρευνα της δικαιοσύνης. Υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το γεγονός ότι το σύνολο των συνομιλιών πήγαν αυτούσιες και χωρίς καμία επεξεργασία στη δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι όχι, δεν το αμφισβητεί λοιπόν αυτό κανείς άρα το πρώτο και κυριότερο είναι ότι η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα σωστά με τα πλήρη χωρίς επεξεργασίας στοιχεία. Η έρευνα μάλιστα αυτή έναν χρόνο μετά ξεκινώντας από την ομολογία του σταθμάρχη την προφυλάκιση του έχει όπως φαίνεται καταλήξει – δεν είναι αμετάκλητη καταδίκη για να μην παρεξηγηθώ- αλλά κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί τη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους.

Το δεύτερο δεδομένο είναι αν υπήρχε απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης επί τη βάσει αυτού του δημοσιεύματος ή θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό ή θα είχε συμφέρον. Η απάντηση είναι πάλι όχι, γιατί εδώ έρχεται η ουσιαστική κατηγορία του δημοσιεύματος γιατί δεν θα μπορούσε κάποιος με την αλλοίωση όπως λέγεται μια συνομιλίας την 01/03 το βράδυ σε κάποια site να χειραγωγήσει για κάτι την κοινή γνώμη πρώτον γιατί το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαν μεταδώσει ήδη ότι εμπλέκεται κι άλλο τρένο».
Ο πρόθυμος Ανδρουλάκης

Ο Παύλος Μαρινάκης, λίγο αργότερα, χαρακτήρισε πρόθυμο τον Νίκο Ανδρουλάκη προφανώς να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. «Ερχεται λοιπόν μετά από ένα χρόνο η εφημερίδα το βήμα της Κυριακής για ένα θέμα το οποίο στην πολιτική του, την ποινική του διάσταση -σε σχέση με τα Τέμπη- το ξαναλέω όχι σε σχέση με την διαρροή συνομιλιών το οποίο έχει λυθεί και το εντάσσει στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης. Μονταζιέρα από ποιόν; Μην κοροιδευόμαστε, από την κυβέρνηση. Και την ίδια μέρα έρχεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για ένα θέμα το οποίο σημείο σημείο έχει αποδομηθεί . Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τα 1000 μύρια όσα έχει προσάψει στην κυβέρνηση και θεώρησε σκόπιμο -τυχαία- να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε, ένα μη θέμα ως προς τις διαστάσεις που σας είπα.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Shannen Doherty για την Kate Middleton: «Ήρθε η στιγμή να μάθουμε να σεβόμαστε την προσωπική ζωή των άλλων»

Αμέτρητα ήταν τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) μετά τη δημόσια…

26 Μαρτίου 2024

Δέκα δράσεις θωράκισης της Θεσσαλίας προτείνει ο Ευθύμης Λέκκας

10 δράσεις θωράκισης της Θεσσαλίας προτείνει ο Ευθύμης Λέκκας ( Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας…

26 Μαρτίου 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει το «Wine & Chat III: Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα»

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Το Wine & Chat…

26 Μαρτίου 2024

Την τελευταία δεκαετία πάνω από 63.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε μεταναστευτικές οδούς

Τουλάχιστον 63.285 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι σε μεταναστευτικές οδούς σε…

26 Μαρτίου 2024

Ο Ασάνζ μπορεί να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ έλαβε σήμερα στο Λονδίνο την άδεια από βρετανικό δικαστήριο…

26 Μαρτίου 2024

Γάζα: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να συλλέξουν από τη θάλασσα ανθρωπιστική βοήθεια

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι επτά άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα στο βόρειο…

26 Μαρτίου 2024